Mindezt pedig videóra vették a résztvevők. Noha szigorú előírások vonatkoznak a disznóölésre, azonban a jelek szerint a rendezvényen nem feltétlenül a törvény szerint járhattak el a résztvevők.

Kegyetlen hagyomány

Hazánkban létezik egy kivételesen aberrált, kegyetlen, igénytelen állathasználó hagyomány, a böllérfesztivál – kezdődik a Malacvédő Alapítvány Facebook-bejegyzése. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jó mulatság a résztvevőknek

Ebben arról számolnak be, hogy az V. Nyírségi Böllérfesztiválon a résztvevő bölléreknek „nem elegek a törvény adta keretek a gyilkolászásra, az állatok holttestének meggyalázására, az alkohollal megtámogatott viccelődésre mások szenvedésén.”

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felvették az egészet

Mindez azt jelenti, hogy élve megperzseltek egy disznót – mindezt pedig videóra vették. „Azt, aki akkor került vágásra, amikor már minden versenyző csapat elvonszolt egy holttestet, és ő »feleslegben« ott maradt”.

Már nem is küzdött

„Miután elvágták a torkát még mindig megpróbált lábra állni, akinek a fejéhez taglópisztolyt szegeztek, ennek az állatnak a testét elevenen megégették”. A poszt szerint látható, hogy szegény állat nem szeretne küzdeni már, csak szeretné, hogy véget érjenek a megpróbáltatásai.

Rendőrségi feljelentést tesznek

„Milliónyi társával ellentétben akiknek a megkínzása a szemünk elől gondosan elrejtve zajlik, ennek a disznónak a szenvedése nem marad megtorlatlanul” – olvasható a posztban, amely szerint több állatvédő szervezet közösen tesz feljelentést a videón látottak miatt.

Sokan elítélik

Nem csoda, hogy a bejegyzés alatt a kommentmezőben is elszabadultak az indulatok. „A börtön kéne legyen a legenyhébb büntetésük!” – írja egyikük, hozzátéve, hogy reméli, lesz következménye a feljelentésnek. „Sír a lelkem. Honnan veszik hogy joguk van megkinozni egy másik élőlényt.”

Nem egyedi eset

Másvalaki arról írt, hogy ő pontosan ezért nem eszik gyerekkora óta semmilyen húst. Egyúttal követelte az összes böllérfesztivált. Az egyik kommentelő pedig felvetette, hogy tavaly hasonló jelenetek zajlottak le egy tatai rendezvényen.

Pénzbírsággal megúszták

Az alapítvány válaszában megerősítette, hogy abban az ügyben is történt feljelentés. Itt egy pénzbírsággal megúszták az elkövetők. A hozzászólásokból az is kiderül, hogy sokan nem bírták végignézni a videót, amely valóban horrorisztikus.

Nem mindegy, hogyan tesszük

Az uniós előírások értelmében a disznó leöléséhez nem elegendő egy jó minőségű, szúráshoz alkalmas eszköz, ugyanis ez állatkínzásnak minősül. A szabályok kifejezetten azt hangsúlyozzák, hogy ennek a folyamatnak fájdalommentesen kell történnie.

Kérdéses, hogy minden törvényes volt-e

Vagyis mindenképpen szükséges előtte a kábítópisztoly alkalmazása. A felvételeket látva egy laikus számára is kételyeket vet fel, hogy minden a törvényeknek megfelelően történt-e. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)