Nem az első ügy, amely miatt meggyűlik a baja a hatóságokkal. Korábban már azt is állította, hogy elrabolták, majd megkötözték, s egy égő szalmabálán ébredt fel – persze mindebből egy szó sem volt igaz.

Ezért emeltek ellene vádat

A történet főszereplője az a Szabó Bálint, aki különféle ügyeivel nem egyszer került az érdeklődés középpontjába. A mostani eset tavaly szeptember 21-én történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szabálytalankodva veszélyeztetett

Ekkor autójával követni kezdett egy rendőrségi konvojt, miközben több közlekedési szabályt is megszegett. Ezzel pedig a szolgálati járműben utazó egyenruhásokat közvetlen veszélynek tette ki és munkájukat is akadályozta. Azonban itt még nem ért véget ámokfutása.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Este igazoltatták

Aznap este társaival megjelent a Budai Várban, hogy részt vegyen egy olyan tüntetésen, amelyet ő maga szervezett. Ekkor a helyszín és a rendezvény zavartalanságának biztosításában részt vevő rendőrök intézkedni kezdtek vele szemben.

Egyre indulatosabb lett

Mindezt azért, mert a férfi összeszólalkozott egy parkolóhely miatt. Miközben a zsaruk jogszerűen igazoltatták, Szabó Bálint egyre dühösebb lett és azt kiabálta, csak kényszerrel lehet őt abban megakadályozni, hogy ismerősét elvigyék. Majd felszólította társait, hogy élőlánccal akadályozzák meg az előállítást.

Nekiállt „izmozni” a rendőrökkel

Éppen ezért több rendőrrel is dulakodni kezdett, erőszakos magatartása miatt hosszú percekig akadályozta a zsarukat munkájukban. Majd miután már nem erőszakoskodott többet, az intézkedő rendőrökhöz közel hajolva üvöltve „mocskos állatoknak”, „mocskos rendőröknek” nevezte őket. Mindezt videóra vette telefonjával.

Ilyen büntetést adna neki az ügyészség

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat Szabó Bálint ellen, aki jelenleg letartóztatásban van. Ugyan büntetlen előéletű, de több büntetőeljárás van ellene folyamatban. Felfüggesztett börtönt kérnek rá – derül ki a vádhatóság közléséből.

Politikai kalandor

A politikus lassan már több évtizede különféle botrányairól híres. Korábban vádat emeltek ellene hatóság félrevezetése miatt is. A vádirat szerint a férfi 2021. február 15-én este 7 óra körül Makó külterületén integetve segítséget kért az arra haladó rendőröktől.

Mesébe illő történet

Nekik valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak, és egy garázsban ébredt. Bejelentése szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésén, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték, és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

Gazdatüntetés gazdák nélkül

A finoman szólva is kalandos életű, legutóbb a DK-ban feltűnő politikus tavaly nyáron keltett utoljára nagyobb feltűnést. Taugusztus huszadikára nagyszabású gazdatüntetést szervezett a Hősök terére, azonban egy gazda sem volt jelen, az esemény pedig érdektelenségbe fulladt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön Szabó Bálint látható, amint épp rendőrökkel szelfizik. Forrás: Facebook.)