Baleset történt a fővárosban, a 8. kerületi Fiumei úton szombaton, az egyik autó a villamossínekre került, ezért egy szakaszon buszok közlekednek a villamosok helyett – közölte Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Pótlóbuszok járnak

Az OKF a honlapján azt írta, az autó elvontatásához nagy műszaki mentő szükséges. A BKK Info Facebook-oldalán olvasható tájékoztatás szerint a 23-as és a 24-es villamos Orczy tér és a Keleti pályaudvar közötti szakaszán pótlóbusz közlekedik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pár nappal ezelőtt a villamos elé kanyarodott egy férfi

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta döbbenetes baleset történt pár napja Újpalotán: egy Ford sofőrje ugyanis egyenesen a közeledő 69-es villamos elé hajtott a Fő téren.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Zöld jelzésre, de szabálytalanul akart megfordulni

A környékbeliek elmondása szerint a férfi egy lámpás kereszteződésnél várakozott, ahol zöld jelzést kapott ugyan, de szabálytalan irányban próbált megfordulni, így egyenesen az érkező villamos elé került. A szemtanúk szerint az autó hátsó részét kapta el a szerelvény.

A kocsi hátsó része sérült meg, ahol a gyerek ült

A kocsi hátulja volt megzúzva, mikor mi láttuk, már megállt mellette két autós is segíteni, meg egy zavarelhárító, villogós kocsi is kiszáguldott – mesélte egy helybeli lakos.

Személyi sérülés szerencsére nem történt

Elmondták, hogy úgy tudni, sem a villamoson, sem pedig a kocsiban nem sérült meg senki, annak ellenére sem, hogy egy gyerek ült a Fordban, méghozzá pontosan ott, ahol a villamos nekiütközött.

A villamos ott kapta el a kocsit, ahol a gyerek ült

A kicsi hátul ült, de a villamos pont nem azon a részen kapta el a kocsit, ahol a gyerek volt, valószínűleg a kicsi éppen a másik oldalon ült.

Sok szemtanú volt

„Vannak gyerekeim, így még belegondolni is szörnyű, hogy micsoda tragédia történhetett volna. Bárki lehet figyelmetlen, de egy gyerekkel tízszer olyan megfontoltan közlekedünk! Remélem, az a férfi tanult a történtekből és értékeli, micsoda szerencséjük volt. A gyerekének így is hatalmas trauma lehet ez az egész” – mondta az egyik helyi lakos.

Sokszor van itt baleset

Itt mindig történik valami, nem telik el negyedév sem úgy, hogy ne lenne valamilyen baleset. Itt egyébként nem szabad balra kanyarodni, ez a kocsi pedig balra ment, látszik is abból, ahogyan a villamos elé hajtott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció/budapestkornyeke.hu