Lövöldözést tervezett egy diáklány a tatai Vaszary János Általános Iskolában a helyszínre, a Terrorelhárítási Központ (TEK) is kivonult.

Lövöldözést tervezett

A sokkoló történetet az egyik aggódó szülő osztotta meg a kemma.hu-val, elmondása szerint a diáklányt azt tervezte, hogy lövöldözni fog az általános iskolában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kivonult a TEK

A lapnak több forrás is megerősítette, kiderült, hogy valóban erről volt szó, a felső tagozatos lány miatt a hatóságokat is értesíteni kellett. Az ügy kapcsán a TEK is megszólalt, elmondták, intézkedésre végül nem volt szükség, de igaz, hogy a helyszínre vonultak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Feltűnősködni akart

Az akció azért maradt el, mert nagyon úgy fest, a diáklány csupán feltűnősködni akart a fenyegetéssel, szavai mögött valós szándék feltehetően nem állt.

Pécsen egy apuka fenyegetőzött

Az elmúlt napokban egyébként nem ez az első eset, hogy lövöldözéssel fenyegetőzik valaki: Pécsett szintén egy általános iskolában történt az eset, hogy egy apuka az alsós gyermekével üzente meg, mindenkit le fog lőni.

SNI-s gyerek

A perpatvart azért alakult ki, mert az apuka gyermeke SNI-s, azaz sajátos nevelési igényű, a kisfiú pedig állapota miatt gyakran zavarta az órákat.

Bement az iskolába

A szülők a kisdiák intézményből való eltávolítását kezdeményezték, az apa emiatt háborodott fel, majd ment be az iskolába, ahol fenyegetőzni kezdett.

Gyorsított eljárás

A férfit 72 órára fogdába vitték, majd gyorsított eljárásában döntött az ügyében a Pécsi Járásbíróság, pénzbüntetést szabtak ki rá. Az apa amúgy elismerte tettét.

Tragédia Szerbiában

A fenti két esetet feltehetően azért is kezelte kiemelt figyelemmel a hatóság, mert az elmúlt pár hétben, az országunkkal is határos Szerbiában két drámai eset is történt. Belgrádot pár óra leforgása alatt két lövöldözés is megrázta, az egyik pont egy iskolában történt, ahol egy 13 éves fiú, több diáktársával és az iskolaőrrel is végzett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció