Egészen elképesztő történet látott napvilágot. Noha a részleteket nem tudni, de az biztos, hogy kegyetlenül kivégezték az állatot. Kérdés persze, hogy az elkövetőnek börtönbe kell-e majd mennie.

Hátborzongató történet

Brutálisan kivégeztek egy kutyát Szilvásváradon – osztotta meg Facebook-oldalán a Fidesz országgyűlési képviselője. Horváth László tájékoztatásából az is kiderült, hogy az eset Szilvásváradon történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nincs bocsánat

A politikus közlése szerint a husky fejébe egy hegyes tárgyat állítottak, majd feltehetően élve eltemették a település mellett. A tetemre egy erdőjáró talált rá. Hozzátette, a gyanúsított ellen rendőrségi eljárás indult. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a törvény által megengedett legszigorúbb büntetést szabják ki az elkövetőre mert az ilyen kegyetlen tettre nincs magyarázat és bocsánat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elszaporodott esetek?

A hírek alapján úgy tűnik, hogy az utóbbi időkben mint ha egyre több ilyen és ehhez hasonló eset látna napvilágot. Nem messze Szilvásváradtól, Ózdon is hasonló eset történt még márciusban. amelyről mi is beszámoltunk.

Beteges elképzelése támadt

Itt egy fiatal férfi a minap a Kolozsi út egyik házában földhöz vágott egy kiskutyát, majd szerette volna megenni nyárson. A rendőrség hívta az ebrendészet számát, hogy szállítsák el a szerencsétlenül járt kutya tetemét.

Az egyenruhások azonnal intézkedtek

Mint mondta, a fia részegen elhatározta, hogy a három kölyök kutya közül az egyiket megeszi. Ezért csapta hozzá a földhöz a szerencsétlen állatot, amely azonnal elpusztult. Szerencsére az anyakutyát és a kölyköket állatbarátok elvitték.

Megtorlást követel a politikus

„Az Ózdi Állat-és Környezetvédelmi Alapítvány nevében levélben fordulok a város jegyzőjéhez, és kérem a család azonnali eltiltását az állattartástól! Példát kell statuálni, nem maradhat megtorlás nélkül ez a cselekmény!” – zárul Fridus Péter bejegyzése.

Megbánt mindent

Időközben az Ózdi Járásbíróság is meghozta ítéletét az ügyben. A férfit tíz hónap, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték. Súlyosbító körülmény volt ittassága, büntetett előélete és az is, hogy az állat elpusztult. Ugyanakkor enyhítő körülmény volt, hogy tettét megbánta és beismerte.

Nem gondolta komolyan, hogy megsüti

A férfi még korábban a Blikknek nyilatkozva teljesen másképp adta elő a történetet. „Én akkor rosszul éreztem magam, ügyetlen voltam, kicsúszott a kezemből a kiskutya. Leesett, elpusztult. Olyat, hogy megsütöm, talán dühömben vagy elkeseredésemben mondhattam. De soha ilyet nem tennék” – magyarázta.

Összetört a történtek után

Hozzátette, ő sajnálja a legjobban a kiskutyát, meg azt is, hogy a rendőrök elvitették a kölyök három testvérét meg az anyjukat is. Kutyák közt nőttem fel, most meg vagyok törve – osztotta meg érzéseit. Kijelentette, előző este valóban egy buliban volt, ahol alaposan lerészegedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön a Szilvásváradon meggyilkolt husky látható, forrás: Facebook.)