Olyanok is utolsó útjára kísérték a tragikus sorsú kisfiút, akik nem ismerték. Rokonai azt szeretnék, ha a nevelőszülőket felelősségre vonnák, amiért nem segítettek rajta.

Nem tudták, mit tegyenek vele

Eltemették azt a kétéves kisfiút, akinek a holttestét egy csomagtartóban vitték el a nevelőszülők a Nyíregyházi Rendőrkapitányság épületéhez.. A nevelőszülők azt állították, hogy a kisfiú megfulladt és nem tudták, hogy mit csináljanak, ezért tették a kocsiba és vitték el a rendőrségre – hangzott el a Tv2 Tények című műsorában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rengetegen mentek el

Kezükben virággal, fekete ruhában érkeztek a hozzátartozók és a barátok a kétéves Sanyika temetésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ilk településen. A kisfiú holttestét egy szürke autó csomagtartójában vitték el a nevelőszülők a nyíregyházi rendőrségre még április közepén.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Betették a csomagtartóba

Akkor azt állították, hogy a kisfiú megfulladt. A fiú és egyéves kishúga januárig Ilken élt, de őket és 17 éves édesanyjukat is elvették a családtól. A két kisgyerek Nyíregyházára került egy házaspárhoz, akik miután a fiú meghalt, nem tudták, hogy mit csináljanak, ezért a csomagtartóba tették.

Megrázta a helyieket a tragédia

Sanyika halála nagyon megrázta a falubelieket, a temetésére rengetegen elmentek. Ismertem. „Az unokámmal egyidős volt a gyermek. Sokat játszottak együtt a játszóházban, ott barátkoztak. Mindenki le van döbbenve, meg nagyon sajnálja a gyermeket” – nyilatkozta egy helyi nő az összeállításban.

Nem ismerték, még is elmentek a temetésre

A csatorna úgy tudja, a kisfiú 17 éves édesanyja is elment a temetésre ahová sokan úgy érkeztek, hogy nem is ismerték a gyereket és a családját. Egy idős asszony azt mondta, ugyan ő sem ismerte, de a szíve azt diktálta neki, hogy el kell mennie.

Ezt szeretnék a szülők

A tragikus eset után a kisfiú nagymamája kijelentette, a nevelőszülők csak napokkal később szóltak arról, hogy Sanyika meghalt. Azt állította a gondnoknak, hogy etetés közben fúlt meg egy csonttól. A család viszont ezt nem hiszi el, s szeretnék, ha a későbbiekben felelősségre vonnák a nevelőszülőket.

Öt hónapos kora óta folyamatosan evett

„Csak azt nem értjük, hogy ha elkezdett fuldokolni az a gyermek, akkor miért nem hívta azonnal a mentőt, vagy épp ült autóba és vitte a gyereket. De nem hiszem, hogy megfulladhatott, mert itthon már öt hónapos korától folyamatosan evett” – osztotta meg kételyeit.

Itt élnek most

A nevelőszülők nem mentek el a temetésre, a kisfiú halála után viszont elvették tőlük a kislányt, aki visszakerült az édesanyjához, jelenleg egy anyaotthonban élnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt kép: Google Street View.)