Az autós segítségnyújtás nélkül hajtott tovább a főúton, magára hagyva az életéért könyörgő fiatalembert.

Brutális baleset

Elütöttek egy fiatal férfit Nagyorosziban tegnap hajnalban. A brutális eset a helyi főúton történt, a pontos körülményekről nem érkeztek pontos hírek. Annyi biztos, hogy a sofőr segítségnyújtás nélkül hajtott tovább. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Órákig szenvedett

A fiatalembert órákkal az eset után találta meg egy sofőr, aki azonnal vészfékezett és a segítéségre sietett. A szemtanú állítása szerint a súlyos sérüléseket szenvedett áldozat még életben volt, amikor kiszállt a kocsiból. A férfi azonnal értesítette a rendőröket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Könyörgött az áldozat

A TV2 Tényeknek elmondta a sofőr, hogy a haldokló férfi sokkos állapotban. Próbálta szóval tartani, amíg megérkezik a segítség, de a haldokló fiatalember már csak annyit tudott neki mondani; „Segítsetek! Segítsetek”A férfi rögtön értesítette a 112-t, akik azonnal megérkeztek a helyszínre.

Küzdöttek érte

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a helyszínen azonnal megkezdték a fiatal ellátását és újraélesztését. Hosszú percekig próbálték megmenteni és stabilizálni az állapotát, ám az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentősök érkezése után nem sokkal később elhunyt.

Téves azonosítás

A helyiek sokáig azt hitték, hogy egy 23 éve férfit gázoltak el, ezért az ő szüleit riasztották az éjszaka közepén. A zaklatott szülők azonnal a testhez mentek, ahol legnagyobb örömükre kiderült, nem az ő gyermeküket érte halálos baleset. Az eset azonban így még bonyolultabbá vált.

Ki lehet az áldozat?

A hatóságok hosszú órákig próbálták kitalálni, kit ütött el a rejtélyes sofőr és utána miért hagyta őt a helyszínen. Az áldozat pontos személyazonosságáról nem adtak ki eddig pontos információkat, de annyit biztosan tudni, hogy egy fiatal, környékbeli lakos az áldozat.

Hol a sofőr?

A gázoló kiléte ismeretlent, a rendőrség nagy erőkkel keresi az autóst, aki segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt. A járművezetőre minden bizonnyal komoly büntetés vár, ugyanis könnyen kiderülhet, hogy ha azonnal megállt volna segíteni az áldozatnak, akkor talán még ma is élne a fiatalember.

Nem ez az első eset

Körülbelül 3 hónapja kísértetiesen hasonló eset történt Nagyorosziban. Akkor a város belterületén ütött el egy férfit egy ismeretlen sofőr. A járművezető szintén segítségnyújtás nélkül hajtott tovább és ebben az esetben is életét vesztette az áldozat.

Anyagmaradványok buktatták le

A Nool információ szerint a rendőrségi adatgyűjtés és a helyszínen talált autó anyagdaraboknak köszönhetően sikerült gyorsan kézre keríteniük a 40 éves lengyel állampolgárt, aki halálra gázolta a férfit. Ellene a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Bárki segíthet

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy aki balesettel, vagy az ismeretlen gépjármű vezetőjével kapcsolatosan bármilyen érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon (Salgótarján, Rákóczi út 40.), illetve hívja a nap 24 órájában elérhető 06-80-/555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció