Elcsalta, majd brutálisan meggyilkolta gyerekkori barátját egy férfi Bujákon. A gyilkos barátja feleségét akarta megszerezni.

Napok óta halott volt

Ahogy írtunk róla, valóságos rémálom vált valóra a csendes, takaros, nyugodt nógrádi településen, Bujákon kedden délután. A család és a rendőrség a helyi, eltűntként keresett családapa holttestére bukkant egy temető melletti gödörben. Hamarosan kiderült: B. Péter vélhetően már vasárnap óta halott volt.

Így csalta el

Hamar kiderült az is, hogy a férfit meggyilkolták, ugyanis Péter testén több szúrt sérülést találtak, emellett valaki egy ásóval is fejbe verte, a gödröt pedig gallyakkal és különféle gazzal fedte el. Hamarosan a legborzalmasabb dologra is fény derült: a gyanú ugyanis Péter gyermekkori barátjára terelődött, aki az elsődleges információk szerint először elcsalta Petit a helyi temető mellé, majd ott kegyetlenül végzett vele, végül pedig elásta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Feleségét akarta magának

A helyiek azt pletykálják, hogy a gyilkos döbbenetes okok miatt végezhetett barátjával: a férfi ugyanis Péter feleségét akarta megszerezni magának, barátját pedig el akarta tüntetni. Többen azt mesélték, hogy a férfi korábban már megpróbálta elcsábítani a nőt, aki viszont nemet mondott neki.

Elutasította a nő

„Hallottuk, hogy korábban már próbálta rábeszélni a nőt egy viszonyra, de ő nemet mondott, szerette Petit. De azt, ami történt, el sem hiszem. Mi azt hittük, hogy törődik a családjával és szereti őket, rémálmainkban sem gondoltuk volna, hogy ilyenre vetemedik, főleg egy jó barátja ellen. Petivel kisiskolás koruk óta barátok voltak” – ingatta a fejét Péter még mindig sokkos állapotban lévő ismerőse.

Előre kitervelte

A helyiek nem tudták, hogy mit forgat a fejében az ámokfutó gyilkos, ők kívülállóként annyit láttak, hogy a férfi törődik a családjával, dolgozik és szereti a feleségét. Azonban ördögi tettét már korábban kitervelhette, mivel állítólag április 23-án szánt szándékkal csalta Pétert a temetőhöz.

Helyszíni fotó

Segítséget kért

„Azt mesélték, hogy segítséget kért Petitől, aki persze rögtön rohant a barátjához, aki erre megölte. Ő már csak ilyen volt: ha egy szerette vagy barátja segítséget kért, azonnal, kérdés nélkül rohant. Soha nem hittük volna, hogy ez lesz a veszte” – tette hozzá.

Gyereke lesz a gyilkosnak

Az eset után mind a két család összetört. A gyilkos felesége éppen várandós. „Szegény, most is babát vár, bele sem merek gondolni, ő mit érezhet. Hiszen ő is és Peti felesége is több kisgyerekkel maradt egyedül. Peti legkisebb gyereke alig múlt kétéves” – tette hozzá az ismerős. Miután elkapták, a gyilkos végül mindent bevallott a zsaruknak, mi több, ő maga mutatta meg, hol hantolta el barátját.

Túl enyhe

A börtönt túl kegyesnek érezzük neki. Kisgyerekeket fosztott meg az apukájuktól, egy feleséget a férjétől. Nincs olyan büntetés, ami méltó lenne ehhez – szögezték le a tettesről.

Zajlik a nyomozás

Az ügyészség friss közleménye szerint a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A gyilkosság miatt legalább 5 éves börtönbüntetésre számíthat a fiatalember, de akár 15 évig is a rácsok mögött maradhat.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu