Késsel raboltak ki egy 14 éves fiút Kecskeméten. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a gyerek hétfő délután hazafelé tartott az iskolából, amikor egy férfi keresztezte az útját, és pénzt kért tőle.

Kirabolta a fiút

Letartóztatta a Kecskeméti Járásbíróság azt a 36 éves hajléktalan férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy kirabolt egy hazafelé tartó iskolás fiút Kecskeméten. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megijedt a fiú

A Kecskeméti Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi egy kecskeméti társasház előtti parkolóban leszólította a fiút és pénzt kért tőle. Miután a fiú ezt megtagadta, a férfi megfenyegette, hogy bicskával elvágja a torkát. A fenyegetéstől a fiú megijedt és átadta a nála lévő kétezer forintot.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Letartóztatták

A bíróság a jelenlétének a biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított egy hónapos letartóztatását. A férfi fellebbezett a végzés ellen, így az nem végleges.

A fiú hívta az apját

Ahogy írtunk róla, a diák az esetet követően felhívta az édesapját telefonon, ő pedig bejelentette a rablást a rendőrségen. A zsaruk nem tétováztak, azonnal nekiláttak a támadó felkutatásának.

Ez volt a rendőrök módszere

Először megnézték a környéken lévő kamerák felvételeit, majd tanúk után kutattak. Az adatgyűjtést követően hamar fény derült arra, hogy ki lehet a feltételezett elkövető. A rabló nyomába akartak eredni

Hamar elkapták

A rablót nem kellett sokáig keresgélni. A a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának egyik munkatársa ugyanis meglátta, ahogy az utca túloldalán biciklivel közlekedik. A zsaru azonnal a férfi után eredt.

Futva próbálta elkapni

A rendőr a feltételezett tettest gyalogszerrel, futva igyekezett utolérni. Eközben értesítette a kollégáit is arról, hogy célkeresztben a gyanúsított. Néhány sarokkal később meg tudták állítani majd el is fogták.

Kihallgatták

Kiderült, hogy egy 36 éves helyi férfiról van szó. Őt az eset kapcsán kihallgatták gyanúsítottként, majd kezdeményezték is a letartóztatását.

Később döntenek a sorsa felől

A rabló büntetéséről később fognak döntést hozni. Amennyiben megszületik az ítélet, akkor arról be fogunk számolni itt a Kékvillogó hasábjain. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció