A támadója döntési helyzet elé állította a diákot: vagy odaadja a pénzét, vagy kioltja az életét.

Hétfő délután történt

Egy 14 éves fiú éppen az iskolából hazafelé tartott 2023. április 24-én délután. Egy férfi elé állt, majd pénzt kért tőle. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Agresszívvá vált

Miután a fiú nem adott a férfinak pénzt, az illető agresszív lett. Követelőzni kezdett, majd meg is fenyegette a gyermeket. Kilátásba helyezte, hogy egy éles tárggyal ki fogja oltani az életét, amennyiben a fiú nem teljesíti a követelését.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így próbálta meg rávenni a fiút, hogy adjon pénzt

A támadó a kezét végig a zsebében tartotta, így nyomatékosítva, hogy komolyan gondolja, amit mond. Végül a fiú megrémült, és odaadta a pénztárcájában lévő 2000 forintos bankjegyet. A támadó ezt követően a pénzzel elmenekült a helyszínről.

A fiú hívta az apját

A diák az esetet követően felhívta az édesapját telefonon, ő pedig bejelentette a rablást a rendőrségen. A zsaruk nem tétováztak, azonnal nekiláttak a támadó felkutatásának.

Ez volt a rendőrök módszere

Először megnézték a környéken lévő kamerák felvételeit, majd tanúk után kutattak. Az adatgyűjtést követően hamar fény derült arra, hogy ki lehet a feltételezett elkövető. A rabló nyomába akartak eredni

Hamar elkapták

A rablót nem kellett sokáig keresgélni. A a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának egyik munkatársa ugyanis meglátta, ahogy az utca túloldalán biciklivel közlekedik. A zsaru azonnal a férfi után eredt.

Futva próbálta elkapni

A rendőr a feltételezett tettest gyalogszerrel, futva igyekezett utolérni. Eközben értesítette a kollégáit is arról, hogy célkeresztben a gyanúsított. Néhány sarokkal később meg tudták állítani majd el is fogták.

Ezek is érdekelhetnek!

Kihallgatták

Kiderült, hogy egy 36 éves helyi férfiról van szó. Őt az eset kapcsán kihallgatták gyanúsítottként, majd kezdeményezték is a letartóztatását.

Később döntenek a sorsa felől

A rabló büntetéséről később fognak döntést hozni. Amennyiben megszületik az ítélet, akkor arról be fogunk számolni itt a Kékvillogó hasábjain. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lánchíd – Forrás: MTI/Mónus Márton