Kiderült, hogy ki az a biciklis férfi, akire valóságos népharag zúdult azután, hogy rátámadt egy kisgyerekes anyukára Szentendrén. Állítólag a diplomás társadalomkutató, S. Róbert megbánta tettét.

Így történt az eset

Ahogy elsők között írtunk róla, rémálom lett a hazaútból, feldagadt arccal, monoklival és négy felzaklatott gyerekével kellett hazatérnie az édesanyának. A Bükkös-patak partján sétáltak három kutyájukkal együtt, amikor egy mögöttük hajtó biciklis majdnem elütötte az egyik útjába perdült kisfiút. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezen akadt ki a férfi

„A gyerek értelemszerűen nem látta, mi történik a háta mögött, a biciklis nem csengetett. Az biztos, hogy hangos szavak hallattszódtak. A férfinak nem tetszett, hogy a kutyákon nincs póráz, szidni kezdte a családot, menjenek el az útjából, az anyuka pedig jelezte neki, ne itt biciklizzen, mert ez a járdaszakasz a gyalogosoké” – mondta egy szemtanú.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Dulakodtak a parton

„Tény, hogy tavaly komoly konfliktusok voltak Szentendrén egy biciklis miatt, aki gyerekeket lökött fel. A lényeg, hogy a férfi, én nem láttam pontosan hogyan, de ököllel megütötte a nőt, aki a patak felé gurulva magával rántotta a támadóját, komoly dulakodás alakult ki. És a férfi még akkor is ütlegelte a nőt” – idézte fel a Blikknek az egyik szemtanú.

Megviselte az eset

A Blikknek sikerült utolérnie az eset óta még mindig zaklatott édesanyát, ám annyira megviselték a történtek őt és a verekedést végignéző gyerekeit, hogy nyilatkozni egyelőre nem kívánt.

Felháborodtak a helyiek

Ahogy írtunk róla, a közösségi oldalon valóságos népharag zúdult az ismeretlen biciklisre, akiről helyiek úgy tudják: nagy tudású, budapesti értelmiségiről van szó, ráadásul társadalomkutatóról. Teljességgel érthetetlen, hogyan vetemedhetett ilyen szélsőséges viselkedésre.

Ezt lehet tudni a támadóról

Az 54 éves S. Róbert komoly szaktudású és tapasztalatú szakember, diplomás szociológus, több mint 25 éve foglalkozik piac-, vélemény- és társadalomkutatással. Az interneten megtalálható életrajza szerint egyik fő szakterülete az életstílus-kutatás. 2008-ban saját piackutató céget is alapított, ám ezt pár éve bezárta.

Elmenekült volna

A szemtanúk szerint a férfi megpróbált az incidens után felszívódni, három járókelő kellett, hogy ott tartsák a biciklist a helyszínen, amíg a meggyötört anyuka hívására a rendőrök megérkeztek.

Sírtak a gyerekek

A férfi sárga pólója el is szakadt, és miközben legurultak a meredek domboldalon, a férfi még többször is megütötte közben a nőt. Pillanatok alatt történt minden – tette hozzá a szemtanú, aki elárulta azt is, hogy a nő mindegyik gyermeke sírt a megrázó jelenetek láttán és közben kiabáltak, hogy „Anyu, anyu”.

Nem volt esélye elmenekülni

„A nőnek diónagyságú pukli nőtt a homlokán, ahova a férfi ököllel odacsapott. A sérült nő fogta a biciklivázát is, hogy addig ne tudjon elmenni, a másik kezével pedig közben már hívta a rendőröket. Később a férje is megérkezett a helyszínre, úgyhogy esélye sem volt a kerékpárosnak, hogy elhagyja a helyszínt” – fejtette ki a történet folytatását a nyilatkozónk, aki a férfitől való félelem miatt nem szerette volna vállalni a nevét.

Megbánta

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfit a helyszínen előállították, jelenleg pedig a Szentendrei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán súlyos testi sértés kísérlete miatt van folyamatban büntetőeljárás. Úgy tudjuk, ennek gyanúsítottja a férfi, aki azonban megbánta, amit tett, de ezt még nem jelezte áldozata felé. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció