A szexuális kizsákmányolásból szerzett pénzt az elkövetők a saját megélhetésükre fordították. Az áldozataikat időnként bántalmazással kényszerítették a munkára.

Emberkereskedelem gyanúja

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya a Salzburgi Ügyészség által hazánknak felajánlott büntetőeljárással összefüggésben rendelt el nyomozást erőszakkal, fenyegetéssel, személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, üzletszerűen, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntett gyanúja miatt  B. Lajos Zoltán és G. Tibor magyar állampolgárokkal szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Prostitúcióra kényszerítették a lányokat

A rendelkezésre álló adatok szerint B. Lajos Zoltán és G. Tibor magyar állampolgárok 2017 szeptembere és 2018 februárja között az ausztriai Salzburg városában legalább 4 magyar állampolgárságú sértettet kényszerítettek prostitúciós munkára. Az áldozatokat kiutaztatták, a tevékenységüket irányították és felügyelték, a szexuális szolgáltatásból származó anyagi ellenszolgáltatás teljes egészét pedig elvették tőlük. EZT IS OLVASD EL! Prostitúcióra kényszerítettek egy fiatalkorú nőt: a kamasz csak egy hónap után tudott kiszabadulni a fogságból – videó

Hamis ígéretek

A pénzt részben, vagy egészben saját megélhetésükre fordították. Az elkövetők több áldozattal szerelmi kapcsolatot is kialakítottak. A jövedelmező, közös és szebb jövő hamis ígéretével kecsegtették őket, ezzel bírták rá a sértetteket a prostitúciós tevékenység folytatására.

Bántalmazás

Azt a sértettet, aki kiszolgáltatott helyzetéből szabadulni akart, fizikai bántalmazással kényszerítették a további munkára. Igyekeztek az áldozat akaratát megtörni, és a szálláshelyéül szolgáló lakásba bezárták, írja a police.hu.

Több millió forintot kerestek

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők a kiszolgáltatott nők külföldi szexuális kizsákmányolásból több millió forintra tettek szert. EZ IS ÉRDEKELHET: Több nővel élt egyszerre a férfi, élettársait prostitúcióra kényszerítette

Elfogás

A KR NNI Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztályának felkérésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság „Tisza” Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya 2021. május 4-én kisújszállási lakcímén elfogta G. Tibort, illetve ezzel egyidőben a műveleti egység Szigetszentmiklóson egy motel szobában intézkedett B. Lajos Zoltánnal szemben is. A gyanúsítottak tartózkodási helyén kutatást tartottak, amely során a bűncselekmény elköveteséhez használt tárgyakat foglaltak le.

Videó az elfogásról:

Őrizetbe vétel

Mind a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki a KR NNI munkatársai, B. Lajos Zoltánt és G. Tibort bűnügyi őrizetbe vették. A gyanúsítottak terhére rótt emberkereskedelem bűntett öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Police videó részlet