Országos razziát tartanak a rendőrök a vonatokon. Mindenkit ellenőrizhetnek az elkövetkező napokban, aki vasúttal utazik, de még a tehervonatokat is átnézik. Az akció teljes Európára kiterjed, ennek a magyar műveletét végzik el a hazai rendőrök.

Nemzetközi akció

A magyar rendőrség egységes nemzetközi művelet keretében végez fokozott ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a MÁV, a MÁV START és a GYSEV biztonsági szervek munkatársaival közösen a vasúti biztonság érdekében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fokozott ellenőrzés

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 21. Rail Action Day 24 Blue elnevezésű akció során az abban részt vevő szervek 2021. március 24-én 7 órától március 25-én 7 óráig végeznek fokozott ellenőrzést – közölte a rendőrség.

Szigorúan ellenőrzött vonatok

Az akció célja elsősorban a személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, és a vasúti határátkelőhelyeken a vasúti szerelvények, személy- és tehervonatok ellenőrzése.

Védik a kalauzokat

Az akció célja még az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása, fokozott figyelmet fordítva a közfeladatot ellátó, illetve a hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megelőzésére és megakadályozására.

Megelőzik a fémlopást

Az ellenőrzés kiterjed továbbá a fémlopások megelőzésére a vasúti infrastruktúra, különösen a fém vezetékek védelme érdekében.

Drogosokat is figyelik

A rendőrök fellépnek az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó, más jogellenes cselekmények valamint a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények ellen, illetve a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére, felderítésére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mi az a razzia?

Összehangolt rendőri akció, melynek célja a rendeletek, törvények betartásának a vizsgálata. Razzia során több rendőr vagy nyomozó rajtaütésszerűen átfésül egy területet az ott tartózkodó bűnözők, gyanús személyek elfogására. A razzia akkor hatásos, ha titokban készítik elő.

Razziáról írtuk

Kiemelt kép: Pilisi állomás – Fotó: Kékvillogó.hu