Az esztergomi rendőrök egy nőt és két férfit vettek őrizetbe, akik évek óta rendszeresen adtak el a tiltott szerből.

Pszichoaktív szerrel kereskedtek

Az Esztergomi Rendőrkapitányságon 2020 novemberében, bejelentés alapján indult büntetőeljárást új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt, miután egy 19 éves fiatal bódító hatású szer fogyasztását követően rosszul lett. A szakértői vizsgálat kimutatta a férfi szervezetében a tiltott szer jelenlétét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

2018 óta űzték

A beszerzett adatok alapján került a rendőrök látókörébe G. Zsolt 46 éves és élettársa, B. Alexandra 34 éves esztergomi lakos. Kiderült, hogy a pár anyagi haszonszerzés végett2018-tól rendszeresen új pszichoaktív anyagot adtak el. A rendőrök a férfit és a nőt 2021. február 10-én elfogták és előállították.

Bikát is találtak náluk

A kutatás során acetonos flakont és kábítószergyanús növényi törmeléket, digitális mérleget és narancssárga színű port foglaltak le a nyomozók. Az előzetes szakvélemény alapján, a lefoglalt por új pszichoaktív anyagnak minősül. Közismert nevén “Bika” dizájner drog, mely az elmúlt időszakban országszerte több ember halálát is okozta, erről itt a KékVillogó portálon is többször írtunk, például itt: Újabb áldozatot szedett a „bika” nevű drog, a nagymama talált rá a 26 éves unokája holttestére.

Kapcsolódó: “Megjelent a “Bika” elnevezésű dizájnerdrog, amely sajnos egy 27 éves, 4 gyermekes bükkszentmártoni édesapa életébe került…” – a polgármester közölte a szomorú hírt

Őrizetbe vették őket

A két személyt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették őket. A jelenlegi adatok szerint a gyanúsítottak legalább 33 ezer adag herbált adtak el, ezáltal több mint 30 millió forint ment át a kezükön, amit egy 28 éves annavölgyi férfinak adtak tovább, akitől a tiltott szereket beszerezték.  

Razzia

F. Dávid a gyanú szerint 2018-tól kezdődően új pszichoaktív anyagot értékesített, illetve azzal kereskedett, az ebből származó jövedelemből élt. Az ő elfogására összehangolt rendőri intézkedés során került sor február 11-én, amelyben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, az Esztergomi, a Dorogi Rendőrkapitányság és a Tatabányai Rendőrkapaitányság munkatársai is részt vettek.

Eljárás indult

A férfit gyanúsítottként kihallgatták, ellene jelentős mennyiségre kínálással, átadással, forgalomba hozatallal, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség az annavölgyi lakosnál tartott kutatás során két személyautót, motorkerékpárt, egy quadot, valamint kábítószergyanús anyagokat és készpénzt foglalt le. A férfit a kihallgatását követően őrizetbe vették.

Ez is érdekelhet: “Mintha görcsbe rándult volna, és utána se kép, se hang” – 22 éves férfi a bika nevű drog újabb áldozata

Itt a videó az elfogásról:

Letartóztatták őket

Az Esztergomi Rendőrkapitányság kezdeményezésére az Esztergomi Járási Ügyészség indítványt tett a 46 és a 34 éves esztergomi és a 28 éves annavölgyi lakos letartóztatására, amit az Esztergomi Járásbíróság 2021. február 12-én elrendelt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Police