Meghalt egy fiatal a „bika” nevű kábítószertől. A 26 éves fiú holttestét a Heves megyei Balaton nevű községben a nagymamája találta meg. A „bika” májusban jelent meg a magyar piacon, már több, mint 20 ember halt meg miatta az országban.

Meglátogatta a nagyszüleit, meghalt az ágyban

A 26 éves Bence a súlyos beteg nagyapját ment meglátogatni a faluba még vasárnap délután. Ott aludt, hétfőn a nagymamája szólt neki, hogy keljen fel, de nem válaszolt. Délelőtt 10 órakor a nagymama benyitott az unokája szobájában, azt látta, hogy Bence mozdulatlanul fekszik, meghalt.

„Bikától” bódult drogosok az utcán – Forrás: rendőrség

Sokkos állapotba került a nagymama

A szomszédok a TV2-nek azt mondták, hogy a néni sokkos állapotba került, mert a férje is bármikor meghallhat, erre az unokáját találta holtan.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Bikát” találtak mellette

A kiérkező rendőrök a fiú ágya mellett kábítószert találtak, új dizájner drogot: bikát. A szülők nem tudtak arról, hogy gyermekük drogozik. Mindenki rendes, dolgos embernek ismerte az amúgy elvált fiatalembert.

A szomszéd faluban is halált okozott

A környéken nagyon megy a „bika” nevű kábítószer. Két hete írtuk meg itt a Kékvillogó.hu hírportálon, hogy a szomszéd faluban, Bükkszentkereszten egy 27 éves, négy gyermekes édesapa halt meg a bika miatt.

Ezt is olvasd el, klikkelj a címre!

“Apa jó helyen van, már papával játszik a felhőkön” – sírva gyászolja 4 árván maradt gyermeke azt a férfit, aki a “Bika” nevű drogtól halt meg

Nagynénje karjaiban halt meg

A fiatalember a nagynénje karjaiban halt meg, nem tudták megmenteni. Az asszony azt mesélte a riporternek, hogy a négy gyermekes apuka elfeküdt az ágyon, majd felült, a fejéhez kapott, annyit mondott, hogy jaj-jaj, majd elterült és többet nem szólalt meg.

Olcsó és életveszélyes

A bika nevű drog roppant veszélyes, idén májusban jelent meg a piacon és eddig 20 ember halálát okozta. Azért népszerű, mert olcsó, pár száz forintért hozzá lehet jutni. Sokkot, görcsös rohamot okoz, ha túladagolják, akár órákig is haldokolhatnak tőle.

Szívritmuszavar, keringés leállás

Zacher Gábor toxikológus szerint nem véletlen a „bika” elnevezés. Mint mondja: „Elképzelünk magunk előtt egy bikát: az erőről, a dühről és a nagyon intenzív hatásról szól. Ez áll fent, nekem is az elmúlt egy-két évben volt olyan halálesetem, ami feltételezhetően ilyen szertől következett be; nagyon gyorsan szívritmuszavar lépett fel, keringési elégtelenség, az illető pedig belehal a történetbe” – magyarázta Zacher Gábor.

Ezt is olvasd el!

Mintha görcsbe rándult volna, és utána se kép, se hang” – 22 éves férfi a bika nevű drog újabb áldozata

Kínai cucc

A kínai laborokból származó újtípusú pszichoaktív anyag, a „bika” sokkal erősebb, mint a legtöbb hasonló szer, melyek szintén nagy pusztítást végeznek az országban. A  halálesetek többsége Budapesten történt, de Borsod is különösen érintett, és történt haláleset Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében is – mondta Csákó Ibolya, a rendőrség alezredese. 

Inkább a szegények között tarol ez a fajta drog

A hasonló designerdrogok elsősorban a szegregátumokban és a legszegényebbek között terjednek, hiszen az ismeretlen összetételű vegyi anyagokkal felütött porokhoz nagyon olcsón hozzá lehet jutni. Az addiktológusok egyre többet tudnak az anyagról: egy olyan erős idegméregről van szó, amely kómához hasonló állapotot idéz elő, valamint minden használatkor károsítja az agyat. 

Ez is döbbenetes:

Már 21 halálos áldozata van a bika nevű drognak: szörnyű kínok közt halnak meg a fogyasztók

Kiemelt kép: illusztráció