Különös bejelentés érkezett a Veszprémi Rendőrkapitányságra, amikor személyesen jelent meg náluk egy olasz férfi, aki arra kérte az egyenruhásokat, hogy göngyölítsenek fel egy rablást, amelyet ő szenvedett el. A rendőrök a rablás miatt nyomozást rendeltek el, azonban később kiderítették, hogy a férfi története nem egészen fedi a valóságot.

Ezzel kereste meg a rendőröket

A Veszprémi Járási Ügyészség a vádiratában azt írja, hogy az olasz férfi 2020. október 6-án, délután azzal kereste meg a Veszprémi Rendőrkapitányságot, hogy egy ismeretlen mellékúton egy autóval elé vágtak, majd a járműből kiugrott két fekete maszkot és fekete szemüveget viselő férfi. A története szerint a férfiak kiszállásra kényszerítették őt, és a járművét, a benne található közel százmillió forintos ruhaszállítmánnyal együtt elvitték.

A veszprémi kapitányságra sétált be a férfi

Nyomozásba lendültek a rendőrök

A rablás bejelentése miatt azonnal nyomozásba kezdtek a veszprémi rendőrök, a férfi pedig tanúvallomásban megismételte a korábbi nyilatkozatát. Ugyanakkor a rendőrök a férfi telefonjából kinyert adatok elemzésének köszönhetően hamar kiderítették, hogy az általa elmondott történet nem fedi a valóságot.

Nem mondott igazat

Az ügyészségi vádirat szerint a férfi a vallomásával egyezően tényleg elindult Vecsésről a ruhaszállító kistehergépkocsival, de azzal Székesfehérvárra hajtott, ahol a járművet bármi kényszer nélkül leállította. Ezt követően a férfi gyalog bement a belvárosba és kényelmesen megebédelt.

A héten történt

Veszprémbe utazott

Ezek után a férfi autóbusszal indult tovább egyenes Veszprémbe, ahol felkereste a rendőrkapitányságot. Az olasz férfi kocsija egyébként még aznap este a leállításának helyszínén sértetlenül, üres raktérrel előkerült.

14 rendőr dolgozott a kitalált ügyön

A férfi kitalált sztoriján a Veszprémi Rendőrkapitányság 14 rendőre kezdett dolgozni, azonban visszájára fordult a helyzet, ugyanis az egyenruhások a férfi ellen indítottak büntetőeljárást. A férfival szemben hamis bejelentés és a közel százmilliós áru elsikkasztásának megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az elkövetőt őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a férfi letartóztatását.

Ez is érdekelhet

Fogházbüntetést indítványoztak

A letartóztatásban lévő férfi ellen most a Veszprémi Járási Ügyészség a hatóság félrevezetése miatt emelt vádat a Veszprémi Járásbíróságon, a sikkasztás bűntette miatti eljárás pedig a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon folytatódik tovább. Az ügyészség az indítványában fogházbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke