Elsikkasztotta a falu pénzét egy férfi és egy nő, miután a siklósnagyfalui önkormányzat dolgozóiként megdézsmálták a helyi önkormányzat pénzét. A rendőrség elsődleges adatai szerint a tolvajpáros közel 15 millió forint értékhez jutott hozzá, azonban ha kiderül, hogy régebb óta loptak, akkor az okozott kár még nagyobb is lehet.

Önkormányzati pénzeket sikkasztottak el

2021. január 19-én, kora reggel fogták el a rendőrök azt a férfit és társát, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2020 utolsó negyedévében önkormányzati pénzeket sikkasztottak el Baranya megyében, Siklósnagyfalun. A párost a megyei rendőrök a „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével fogták el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Siklósnagyfalu pénzéből sikkasztottak

Önkormányzatnál dolgoztak

Amint azt a rendőrök kiderítették, a 49 éves siklósnagyfalui férfi az önkormányzat képviselő-testületi tagjaként, míg a 32 éves párja önkormányzati dolgozóként követte el a bűncselekményt. Az első tájékoztatás szerint közel 15 millió forinttal károsította meg a páros a helyi önkormányzatot és annak egy szövetkezetét. A pár sajátjaként kezelte a pénzt, mindent elköltöttek.

Közel 15 millió forint értékben sikkasztottak

Drága étkészlet is előkerült

Értékes órát is lefoglaltak a rendőrök

Kutatást tartottak a rendőrök

A nyomozók a tolvajok lakásán és az önkormányzat épületében is kutatást tartottak, amely során iratokat, illetve vagyonbiztosítás keretében járműveket, ékszereket és ingatlanokat foglaltak le. A rendőrök egyúttal azt is vizsgálják, mikor kezdte a páros a jogellenes cselekményét, mert ha kiderül, hogy régebb óta, akkor a kárérték a mostaninál sokkal nagyobb is lehet.

A rendőrök egy autót is lefoglaltak

Előállították a tolvajokat

Az egyenruhások a férfit és a nőt is előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket, amely során mindketten beismerték tettüket. A rendőrök továbbá a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A párossal szemben sikkasztás elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Lefoglalt óra – Forrás: Police.hu