Három év és nyolc hónapot kapott az a férfi, aki tavaly nyáron támadt rá egy vele szemben intézkedő rendőrre. A Központi Nyomozó Főügyészség súlyosításért fellebbezett.

Rendőrre támadt

2020 júniusában egy 50 éves férfi meglátogatta a tőle külön élő feleségét a lakhelyén, azonban a hozzátartozóival agresszíven kezdett viselkedni, és emiatt a rokonok rendőrt hívtak a Hajdú-Bihar megyei községben lakó büntetett előéletű férfihez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szidalmazta az egyenruhást

Miután június 11-én, 13 óra 45 körül megjelent a helyszínen a körzeti megbízott, majd intézkedni kezdett a férfival szemben. A rendőr többször is felszólította a férfit az iratai átadására, ő azonban ezt nem tette meg, sőt, trágár szavakkal szidalmazni kezdte és ordibálva azzal fenyegette meg az egyenruhást, hogy megveri.

Végig agresszívan viselkedett

A vádirat megállapítja, hogy az elkövető a rendőri intézkedés során végig támadóan lépett fel, és többször is megindult a családtagjai, illetve a rendőr felé. A tettes a rendőrt egy ponton még el is lökte, és a kezére ráfogott, majd azt nagy erővel megszorította.

Megtörtént a baj

Miután a férfi a rendőrre támadt, az egyenruhás testi kényszert alkalmazott, aminek az elkövető ellenállt, így a helyzet dulakodássá fajult. A verekedés közben mindketten a földre kerültek, ahol a támadó elkapta a karjával a rendőr nyakát és azt fojtó fogással szorítani kezdte.

Ez is érdekelhet

Megmentették a rendőrt

A verekedést figyelő hozzátartozók nem hagyhatták, hogy az őrült támadó megfojtsa a rendőrt, ezért gyorsan a segítségére siettek és lefeszítették a támadó karját az egyenruhás nyakáról. A férfi egyébként még a bilincselés közben is ellenállt, és a földön fekve még az egyik segítő vállát és lapockáját is megrúgta.

6 év börtönt kértek a támadóra

Az ügyészség a mai előkészítő ülésen 6 év börtönt és 6 év közügyektől való eltiltást kért az elkövetőre, abban az esetben, ha a férfi beismeri a tettét. A vádlott az ügyészségi vádiratnak megfelelően beismerte a tett elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ezt követően a bíróság 3 és 8 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit.

Nemrég történt

Súlyosításért fellebbeztek

A bírói ítélettel szemben az ügyész súlyosításért, míg a terhelt és a védője enyhítés miatt fellebbezett. Az ügyész ezenfelül indítványozta a támadás óta fennálló letartóztatás további fenntartását, azonban ezt a bíróság elutasította. A bírósági döntéssel szemben szintén fellebbezett az ügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke