Az ügyészség vádat emelt azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki tavaly szeptemberben háromszor is betört egy idős nő otthonába egy hevesi faluban. Az elkövető két nap leforgása alatt követte el a bűncselekményeket, sőt a férfi még szembe is találkozott az idős nénivel, azonban nem zavartatta magát.

79 éves nénitől lopott

A Hevesi Járási Ügyészség vádirata szerint a tolvaj 2020. szeptember 15-én a késő délutáni órákban, a lakhelyén, egy hevesi faluban döntött úgy, hogy bemászik a kerítésen át a 79 éves asszony udvarára, hogy onnan különböző tárgyakat lopjon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hevesi faluban lopott

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szembejött vele az idős hölgy

Amikor a férfi az udvarról a nyitott ajtón át bejutott a lakóépületbe, szembe találkozott a sértettel, de ettől még csak nem is jött zavarba: a tolvaj azt mondta a meglepődött asszonynak, hogy ő a közelben dolgozó munkások ügyintézője, és ezzel a hivatkozással rögtön el is kért tőle 15 ezer forintot.

Nem volt nála annyi

Miután a férfi előállt a lehúzással, az idős asszony közölte vele, hogy nincs pénze, de ez ismét nem zavarta a férfit. A tolvaj odalépett a nő hűtőjéhez és onnan kivett négy csomag hurkát, majd a zsákmánnyal távozott. Az idős nő a kora és az egészsége miatt nem tudta megakadályozni a lopást.

Másnap ismét betört hozzá

Egy nappal a lopást követően a férfi ismét megjelent az asszony háza előtt, ám ezúttal a bejárati ajtó üvegét törte be, és így jutott be. Az idős asszony felriadt a zajra, de ezt észlelte a tolvaj, és gyorsan az előszobában lévő, felakasztott ruhák közé bújtatta el magát.

Kabátok takarásából rontott rá az asszonyra

Az idős nő kiment megnézni, mi lehetett a furcsa zaj, azonban ekkor a férfi előugrott a kabátok közül, a földre teperte áldozatát, akinek a füleiből kitépte a fülbevalókat, majd ezután elfutott a helyszínről. A néni a bántalmazás miatt nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Harmadjára is visszament

A látszólagos sikereken felbuzdulva a férfi néhány órával később megint visszament a sértetthez, aki akkor már végképp nem volt olyan helyzetben, hogy meg tudja akadályozni az újabb lopást. A tolvaj a harmadik alkalommal így könnyedén tudta elvinni magával az asszony 8 000 Ft értékű centrifugáját a ház egyik szobájából.

Több súlyos bűncselekményt is elkövetett

A tolvaj ezalatt a két nap alatt nagyon komoly bűncselekményeket halmozott fel, ugyanis súlyosbító körülményként kezeli a hatóság azt, hogy az idős asszony a védekezésre csak korlátozottan volt képes. Ezenfelül a kifosztás, a súlyos testi sértés és a magánlaksértés egyenként is nagyon nagy bűncselekmény, de ha valaki ezeket mind egyszerre követi el, akkor az nagyon súlyos büntetési tételre számíthat.

Fegyházbüntetést kértek a férfira

Az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre a tolvajt, továbbá tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, és kötelezze 24.660 Ft bűnügyi költség megfizetésére is. A vádhatóság a visszaeső tolvaj beismerése esetén 8 évben határozta meg az indítványozott fegyházbüntetés időtartamát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke