Két év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki mentőautóból lopott tavaly tavasszal Siófokon. A többszörös visszaeső 35 éves elkövető 2020 márciusában szabadult előző büntetéséből és rokonai siófoki házába költözött. Az ítélet még nem jogerős.

Amíg a mentősök dolgoztak

A bűncselekmény úgy kezdődött, hogy mentő érkezett abba az utcába, ahol a férfi lakott. Ezt használta ki a 35 éves férfi. Amikor a mentők bementek a házba a csukott, de nem zárt autóból elvitt egy, az Országos Mentőszolgálat tulajdonát képező táblagépet és a mentőtechnikus övtáskáját, a benne lévő 14 ezer forinttal, bankkártyával és igazolványokkal együtt – írja a BalatonKörnyéke oldala.

Pedig sokan voltak

A mentők érkezése nagy érdeklődést váltott ki a körnéyken élőknél és ezért sokan összegyűltek az autó körül. Ezt használta ki a lopáshoz.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beismert majd tagadott

A rendőrök a táblagépet megtalálták a szomszéd utcában egy szemétlerakónál és visszaadták a mentőszolgálatnak. A siófoki nyomozók kt hét alatt jöttek rá, hogy ki lehetett a tettest, aki először beismerte, majd tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Nem engedhető el

A bíróság a szabadságvesztés kiszabásakor rendelkezett arról, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Fellebbezés

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és a védője felmentésért fellebbezett ellene. Mivel a döntés nem emelkedett jogerőre, a bíróság fenntartotta a tolvaj letartóztatását.

Vérdíjat is kitűztek

A bűncselekmény nagy felháborodást keltett a Balaton-parti városban, az önkormányzat félmillió forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek.

A városnak nem kell fizetnie

Az MTI korábbi értesülései szerint ezt azonban nem kellett kifizetnie, mert a gyanúsítottat a rendőrök azonosították.

Címlapfotón a kifosztott mentőautó, a rendőrség felvétele

További firss híreket a Balaton környékéről, köztük egy rejtéleyes balatoni tengeralattjáról itt olvashatsz.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BalatonKörnyéke