A rendőrök egy közel ezer tőből álló kannabiszfarmot számoltak fel egy ház pincéjében. Az illegális növények kertésze több mint 10 millió forintot költött csak az ültetvény létrehozásához és a felvirágoztatáshoz – a rendőrségi akcióról készült, korhatáros videót a cikk végén mutatjuk.

Felderítették az ügyet

2021. január 18-án kora reggel hajtották végre azt a rendőrségi akciót, amely során leleplezték a remeteszőlősi milliós ültetvényt. A tervezett rajtaütést komoly felderítő munka és sűrű információcsere előzte meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Remeteszőlősi telken volt az ültetvény

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csaknem 1000 növényt találtak

A Komárom-Esztergom és Pest megyei rendőrök a telekre érve egy családi házat vettek észre, és amellett két különálló helyiséget. A két félreeső helyiségben 324, illetve 579, összesen 903 tő kannabiszt számoltak össze a többórás helyszíni szemle során.

Így nézett ki a férfi ültetvénye

Cannabis Sativát termesztett

Miután az egyenruhások leleplezték a farmot, botanikus szakértőt hívtak, aki a növény morfológiai tulajdonságai alapján Cannabis Sativa kendernövény egyedeit állapította meg. A növények egy része virágzó, másik része pedig korai virágzás stádiumában voltak.

Rengeteg növényt találtak a rendőrök

Előállították a termesztőt

A kolosszális méretű ültetvény gazdáját, az ott lakó 37 éves férfit előállították, majd kihallgatták. A férfi be is ismerte, hogy marihuánát termesztett, amit azóta meg is bánt.

Ennyi bűncselekmény történt kábítószer miatt

Tavaly kezdte a termesztést?

A férfi a vallomásában azt állította, hogy tavaly év elején döntött a kannabisztermesztés mellett, amihez jól felkészült, ugyanis az ültetvény létrehozásához és a növények sikeres felvirágoztatásához több mint 10 millió forintot költött. Néhány hónappal később már a jól felszerelt , kialakított pincében kezdhette nevelgetni a palántákat.

Profi eszközökkel üzemeltette a gazda az ültetvényét

Nem akart kereskedni vele

A termesztő állítja, nem akart kereskedni a növényeivel, csak saját használatra szánta azokat, habár szüretelni még nem is volt ideje. Azonban nem is fog, mivel a rendőrök a rajtaütéskor lefoglalták a becslések szerinti körülbelül 180 kiló, több százmillió forint értékű füvet.

Őrizetbe vették

A Pest megyei rendőrök kábítószer-birtoklás miatt folytatja az eljárást a férfi ellen, akit azóta őrizetbe vettek, és egyben kezdeményezték a letartóztatását.

Íme a rendőrségi videó, a hatalmas ültetvénnyel (a felvételt csak a YouTube felületén lehet megnézni):

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: YouTube, Statisztika: KSH/MTVA Sajtóarchívum / MTI