Csalás és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást dr. P. Tibor volt budapesti ügyvéd ellen a rendőrség. A szélhámos éveken keresztül átverte az ügyfeleit, így jutott félmilliárd forinthoz. A rendőrök az 1. kerületi, budai lakásában váratlanul érkeztek meg hozzá, azóta rácsok mögött van.

200 milliós utalás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály által folytatott eljárás adatai szerint egy fővárosi vállalkozás 200 millió forintot utalt a zugügyvédnek.

Semmit sem teljesített

A 49 éves dr. P. Tibor üzleti lehetőségeket, piackutatást és pénzügyi közvetítőtevékenységet ígért, azonban semmit sem teljesített.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

9 embert lopott meg

A feljelentés alapján indult büntetőeljárás során a budapesti nyomozók további kilenc magánszemélyt azonosítottak, akiktől az ügyvéd 2015. és 2019. között befektetési konstrukciók ígéretével csalt ki nagyobb összegeket.

Az ügyvédi letétet is elsikkasztotta

Volt olyan sértett is, akitől ügyvédi letétbe vett át több mint 51 millió forintot, amivel azóta sem számolt el hiánytalanul.

Félmilliárdos a kár

A nyomozás adatai szerint a férfi több, mint félmilliárdos, összesen 535.425.272 forint kárt okozott a bűncselekményekkel.

Az 1. kerületben kapták el

A hatóság elől bujkáló volt ügyvédet a nyomozók az 1. kerületben, a nem bejelentett lakcímén fogták el november 1-jén.

Szerette amotorokat

Lefoglaltak tőle mintegy 700.000 forint készpénzt, informatikai eszközöket, a bűncselekményekkel összefüggő dokumentumokat, valamint több motorkerékpárt. Az ügyvéd úr a sok lopott pénzből biztosan drága verdákat vett magának, szerette a jó motorokat.

Különösen nagy kár

A budapesti dr. P. Tibort különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, sikkasztás és ügyvédi visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatta ki, majd vette őrizetbe a rendőrség. A bíróság november 4-én elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.

Ez is érdekelni fog

Kiemelt kép: illusztráció