A bonyhádi rendőrök eljárást indítottak egy kisvejkei férfi ellen.

Az idős asszony tett feljelentést

A rendőrségen egy 69 éves bonyhádi nő tett feljelentést 2020. október 26-án, mert ismeretlen személy 2020 szeptembere óta több alkalommal, különböző indokokkal pénzt kért tőle kölcsön azzal az ígérettel, hogy azt majd visszaadja. Az asszony a több millió forintot nem kapta meg – írja a police.

EZT IS ÉRDEMES ELOLVASNOD:

Megúszta a börtönt az anya, aki egy patak mellett hagyta meghalni újszülött csecsemőjét

Elfogták az elkövetőt

A nyomozók széleskörű adatgyűjtés eredményeként azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. 

FRISS!

Veréssel fenyegette a szomszéd gyerekeket egy nő Taktaharkányban: zaklatás miatt kell felelnie

A férfi beismerte a tettét

A rendőrségre előállított és kihallgatott 44 éves kisvejkei lakos a cselekmény elkövetését elismerte.             

EZ IS ÉRDEKELHET!

Kalapáccsal támadt az unokaöccsére egy kecskeméti férfi: az állapota életveszélyes     

Nyomoz a rendőrség

Nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Bonyhádi Rendőrkapitányság.

Gyakran próbálkoznak időseknél

Egyáltalán nem ritka, hogy időseket próbálnak átverni, ezért nem véletlen, hogy megjelent a köztudatban az unokázós csalás fogalma. A gyanútlan áldozatokat gyakran húzzák be a csőbe, főleg egy álrokon képébe bújva, de azért szerencsére sokszor az idősek rájönnek, hogy átverés lehet a dologban, így történt ez nemrégiben ennek a budapesti asszonynak az esetében is, akiről néhány hónappal ezelőtt írtunk itt a KékVillógon.

Vezetékes telefonon érkezik a hívás

A rendőröket a nő fia értesítette, aki elmondta, hogy édesanyja vezetékes telefonján kapott hívást egy ismeretlen férfitől, aki síró hangon szólalt meg és fiának kiadva magát közölte, hogy bajba került, megverték és segítségre van szüksége. Az asszony rögtön tudta, hogy nem a fiával beszél, így amíg vonalban maradt álgyermekével, mobiltelefonjáról értesítette a valódit.

1,5 milliót akartak belőle kihúzni

A mit sem sejtő csaló ezután a nőt megpróbálta rávenni, hogy szedjen össze 1,5 millió forintot, majd azt lakása előtt adja át egy futárnak, aki a csomagot eljuttatja a bajban lévő rokonhoz, írtuk meg korábban a rendkívüli esetet a KékVillogón.

Szóval tartotta a csalókat

Míg az asszony a telefonálót szóval tartotta, a csepeli rendőrök és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai több civil egységgel elfoglalták a környező utcákat, az akciót irányító készenléti csoportvezető pedig felment az asszony lakására, hogy a beszélgetést hallgatva tudja koordinálni a házhoz érkező futár elfogását.

A rendőrök lecsaptak rá

A rendőröknek nem sokat kell várni, egy taxi érkezett a házhoz, amiből egy telefonáló férfi szállt ki, és egyenesen a ház előtt várakozó nőhöz sietett. A rendőrök ekkor lecsaptak a csalóra, elfogták és megbilincselték.