Ismét gyászol egy iskola. Koronavírusban meghalt egy 59 éves tanárnő, a tiszafüredi gimnázium pedagógusa. Miután kórházba vitték, lélegeztetőgépre került, pár nap múlva pedig meghalt. A szülők nem értik, miért nem állt még át az iskola a digitális oktatásra.

Meghalt egy 59 éves tanárnő

Koronavírus miatt meghalt egy 59 éves tanárnő Tiszafüreden. Zsóka néni biológiát és testnevelést tanított a helyi gimnáziumban.

Aggódnak a szülők

Az egyik szülő azt mesélte a Blikknek, hogy az eset után legszívesebben nem is engedné a fiát iskolába. Nem is érti, miért nincs digitális oktatás.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Zsóka néni busszal járt a munkahelyére

A 37 éve házas Zsóka néni Kunhegyesen élt a családjával, mindennap onnan buszozott át Tiszafüredre, komolyan vette a veszélyt, az utazásnál mindig felvette a maszkot.

Az őszi szünet előtt rosszul érezte magát

„Zsóka fáradtságra panaszkodott az utóbbi időben, ezért is vártuk az őszi szünetet. Eszébe sem jutott, hogy a vírus támadta meg. Igazságtalan a sorstól, hogy négy nap alatt meghalt. A férje, Gyula is testnevelő tanár, mellette kézilabda edző, a csapattal mérkőzésekre is jár. Bár most sincs tünete, mégis emészti magát, lehet, hogy épp tőle kapta el a vírust” – mondta a Blikknek az egyik családtag.

Nem hitte, hogy baj van

Amikor gyanússá vált, hogy az asszony beteg lehet, férje hívni akarta a mentőt, de a tanárnő azt kérte, várjanak még egy kicsit.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Pénteken súlyosbodott az állapota, visszakerült a gépre, és mesterségesen altatták” – nem sokkal halála előtt javult annak a 28 éves roma képviselőnek az állapota, aki koronavírusban halt meg

Két nap múlva mentő vitte el

Két nap múlva azonban Zsóka rettentő rosszul lett, de a mentőben elvégzett teszt nem mutatta ki egyértelműen, hogy koronavírus-fertőzött. Karcagról rohamkocsi jött érte, annak személyzete pedig elrohant Zsókával a debreceni kórházba.

Két nap múlva igazolták a koronavírust

A legközelebbi hír másnap érkezett, férje akkor tudta meg, hogy feleségénél igazolták a koronavírus fertőzést. Gyula azonnal karanténba vonult.

Lélegeztetőgépre rakták

Tudott beszélni feleségével is, akinek addigra kétoldali tüdőgyulladása lett, ezért lélegeztetőgépre rakták.

Tudták, hogy kétesélyes a gyógyulás

Zsóka és a férje is tudta, hogy kétesélyes a gyógyulás, hiszen majdnem minden második ember, aki lélegeztetőgépre kerül, az meghal.

Vasárnap meghalt Zsóka

Vasárnap már csak a halálhíre érkezett karanténban sínylődő férjéhez, aki azóta sem tért magához, hogy aki 37 éve az élete párja volt, többé nem jön haza.

Már hét pedagógus halt meg

A Blikk azt írja: Zsóka néni volt a sorban a hatodik tanár, aki szeptember óta a koronavírus szövődményeibe halt bele. Rajta kívül egy nagyhalászi, kőszegi, budapesti, makói, nyíregyházi és egy Ercsiben dolgozó pedagógus is a járvány áldozata lett.

Kiemelt kép: tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium – Forrás: alfoldhir.hu