Balogh Lajos „Paci” budapesti önkormányzati képviselő, roma aktivista három hete került kórházba koronavírus-fertőzéssel. Noha hétvégén kicsit javult az állapota, a vírus a tüdeje után a szívét is megtámadta, hétfőn hirtelen lett rosszabbul, majd kora délután elhunyt. Baloghot a 8. kerületi önkormányzat saját halottjának tekinti.

Koronavírusban meghalt Józsefváros képviselője

Hétfőn meghalt Józsefváros 28 éves képviselője, Balogh István Lajost koronavírussal kezelték, sajnos nem tudták megmenteni a fiatalember életét.

Javult az állapota

Vasárnap még vidáman újságolták az orvosok a 28 évesen elhunyt Balogh Lajos “Paci” édesapjának, hogy javult fia állapota – mondta a hvg.hu-nak Balogh Lajos közeli barátja, a Dikh TV-alapító Balogh Elek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egyszer levették a lélegeztetőgépről

A 8. kerület önkormányzati képviselőjét, ismert roma aktivistát három héttel ezelőtt vitték be koronavírus-fertőzés miatt kórházba, ahol hamarosan lélegeztetőgépre került. Egyszer még levették róla, majd ismét rosszabbul lett.

Újra kellett éleszteni

„Múlt héten tudtam vele beszélni, de pénteken súlyosbodott az állapota, visszakerült a gépre, és mesterségesen altatták. A koronavírus miatt csak a tüdeje 25 százaléka működött, a vérében kevés volt az oxigén.

A szívére is ráment

Bár a tüdeje már gyógyulgatott, ma reggel hirtelen tovább súlyosbodott a helyzet, miután a szívére is ráment a vírus, újra kellett éleszteni, majd kora délután elhunyt” – mondta Balogh Elek.

Jól kezelt cukorbetegsége volt

Balogh Elek elmondása szerint az aktivistának semmi komoly alapbetegsége nem volt egy jól kezelt cukorbetegséget leszámítva.

Ez is érdekelhet: „Drága Zsiga! Akik itt vagyunk, mind annyira szerettünk és szeretni is fogunk” – osztálytársai búcsúztak 16 éves fiútól, a kalandpark tulajdonosa levelet írt a szülőknek

Senkit nem engedtek be hozzá

“Az a rossz az egészben, hogy még az apja se tudott tőle elbúcsúzni. Három hete volt bent, senkit nem engedtek hozzá” – mesélte Balogh Elek a portálnak.

2 hete még posztolt

A fiatalember október 20-án még a Facebookra posztolt légzéssegítővel az arcán: “Köszönöm hogy ennyien hívtatok ma egész nap, de telefonálni nem nagyon bírok. Írjatok inkább. Jók a programok… csak… Igen létezik a COVID” – írta.

Megható szavakkal búcsúzik Pikó András

„Ezzel a közös képünkkel búcsúzom Tőled, drága Paci. Ezt szeretted Te is, én is a legjobban – Te már akkor is roma politikus voltál, aktivista, csupa szív harcos, én még csak készültem. Egy éjjel, munka után fogtad a gitárod és csak játszottál, amíg mindketten mosolyogni nem kezdtünk – akkor voltál elemedben, ha Te adhattál.  Büszke vagyok erre a Veled végig küzdött egy évre, és kimondhatatlanul fáj, hogy nem lehet már több. Nyugodj békében, barátom!” – írja Facebook oldalán Józsefváros polgármestere, aki maga is koronavírus miatt kórházban fekszik.

Kiemelt kép: Balogh István Lajos – Forrás: Facebook