A Siófoki Járási Ügyészség vádirata szerint a teljes berendezést elvitte egy balatoni nyaralóból egy páros. A lopással vádolt férfi és nő korábban gondozta és felügyelte a holland tulajdonban lévő nyaralót, azonban egy napon úgy döntöttek, az egész lakást kipakolják.

Korábban gondozták a nyaralót

A vádirat megállapítja, hogy az élettársak korábban vigyáztak is a holland tulajdonos Balatonhoz közeli településen lévő ingatlanára, amíg a tulaj távolt volt, így pontosan tudták, hogy a lakásban milyen berendezési tárgyak találhatók.

Balatoni nyaralóra vigyáztak

Betörtek a nyaralóba

A tolvajpáros 2020 áprilisában elhatározta, hogy feltöri a tulajdonos által ritkán használt nyaralót, a bent található tárgyakat pedig elhozzák. Mivel ekkor már nem volt kulcsuk a lakáshoz, ezért a férfi betörte a nyaraló konyhaablakát, majd belülről kinyitották a bejárati ajtót. A tolvajok sötétedés után, napokon keresztül hordták haza a holland tulajdonos értékeit.

A fotón jól látszik, mi mindent vittek el

Mindent loptak

Az elkövetők összesen 351 darab tárgyat loptak el a nyaralóból, amelyeknek értéke meghaladja a másfél millió forintot. A tárgyak között voltak kisebb-nagyobb bútorok, háztartási gépek, szerszámok, berendezési és használati tárgyak egyaránt.

Válogatás nélkül loptak tárgyakat

Másik nyaralónál is próbálkoztak

2020 májusában újabb betörésen gondolkozott el a páros, és egy német tulajdonban lévő ingatlanba próbáltak bejutni, azonban nem jártak sikerrel, mivel az ajtó zárját nem tudták felfeszíteni. Ebből a házból így végül nem is loptak semmit.

Ez is érdekelhet

Ez lehet a büntetésük

Az ügyészség indítványozta a Siófoki Járásbíróság felé, hogy a tettesekkel szemben, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, felfüggesztett börtönbüntetést szabjanak ki. A felhasznált fényképek egy részét az egyik tanú csatolta az ügyészségnek, másik részük a helyszíni szemle során készült.

Kiemelt kép: Kifosztott nyaraló – Forrás: Ügyészség