Budapesten és vidéken termesztettek marihuánát azok a testvérek, akiket a készenlétisek január 19-én fogtak el. A két férfinél több millió forintnyi készpénzt és rengeteg növényt találtak, a rendőrségi akcióról készült videót a cikk végén közöljük.

Budapesten és környékén termesztettek

A rendőrségi gyanú szerint a 42 éves S. Ádám és testvére, a 46 éves S. Gábor a Bács-Kiskun megyei Kunpeszéren és Budapesten, egy 21. kerületi házban termesztettek füvet, amit el is adtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kunpeszéren is voltak növényeik

Rajtuk ütöttek

A rendőrök 2021. január 19-én tartottak kutatást az ingatlanokban, ami sikerrel is járt, ugyanis a férfiaknál 177 tő marihuánanövényt találtak. Ezenfelül a házkutatások során előkerült közel egy kilogramm nylonzacskókba kiporciózott, zöld növényi törmelék, a kábítószer fogyasztásához használt eszközök, több millió forintnyi készpénz és valuta is, amelyet a rendőrök lefoglaltak.

Így nézett ki a testvérpár tiltott kertje

177 tő kannabisz került elő

A rendőrök felszámolták az ültetvényt

Fegyvereket is találtak

Az egyenruhások a kertészek budapesti ingatlanában két fegyvert vagy annak tűnő tárgyat is találtak, amelyeket szintén lefoglaltak. A fegyvereket szakértők bevonásával vizsgálják.

Szakértők vizsgálják a növényeket

Közel egy kiló kiporciózott füvet is találtak

Őrizetbe vették őket

Miután a férfiaknál megtalálták a bizonyítékokat, a tetteseket őrizetbe vették a rendőrök, majd kezdeményezték letartóztatásukat az illetékes ügyészségen.

Marihuána hatása

A marihuána – amelynek fő hatóanyaga a THC (delta-9-transz-tetrahidrokannabinol) elnevezésű vegyület – hatása euforikus élményt, nyugalomérzetet és néha hallucinációkat is ad a fogyasztónak. Ezek az élmények a fogyasztást követően általában gyorsan jelentkeznek, és körülbelül 30 percen belül el is érik a maximális hatásukat.

Kábítószer

Ugyan a marihuána nem hasonlítható össze a legdurvább keménydrogokkal (például heroin, kokain, MDMA), a magyar törvények szerint a növény mégis illegális, fogyasztását, árusítását pedig a jog keményen is bünteti: az alkalmi fogyasztók elterelés keretén belül kiválthatják a büntetésüket, azonban a dílerek évekre rács mögé kerülhetnek.

Mutatjuk a rendőrségi akcióról készült felvételt:

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Police.hu