Egyelőre még nem tudni, mitől jött gyilkos indulatba a feltételezett elkövető, azonban a rendőrök rövid időn belül elfogták. Jelenleg őrizetben van és nemsokára alighanem letartóztatják a férfit.

Döbbenetes felfedezés

Február harmadikán, péntek délután érkezett bejelentés, miszerint egy férfi egy családi ház udvarán fekszik Esztergomban. A kiérkező mentősök megállapították, hogy már nem él és azt is, hogy bántalmazták halála előtt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Valamin összekaptak

A rendőrök gyorsan nekiláttak az adatgyűjtésnek, kihallgattak pár tanút, s gyorsan a szomszédban lakó férfira terelődött a gyanújuk, aki korábban összevitatkozott a 70 éves férfival, majd megverte. A nyomozók a bejelentést követően harminc perccel otthonában fogták el a gyanúsítottat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyilkosság miatt indult ellene eljárás

A 28 éves B. József ellen emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást. A férfit a Komárom-Esztergom vármegyei nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték, hogy az ügyészség tegyen indítványt letartóztatására – olvasható a rendőrség szombati közlésében.

A helyszínelés pillanatai

Rendszeresen fogyasztott tiltott szereket

Nemrégiben hirdettek első fokon ítéletet egy olyan gyilkosság ügyében, amely ugyancsak Esztergomban történt. Mint beszámoltunk róla, a tettes és az áldozat alkalmi ismerősök voltak, 2020. év végétől együtt laktak a szlovákiai Párkányban.

Elképesztő kegyetlenség

A vádlott rendszeres alkohol és drogfogyasztó volt, ezek hatása alatt agresszívvá vált. Így értünk el a végzetes naphoz, ami 2021 májusában volt. Ekkor a kábítószer hatása alatt álló férfi valamikor az éjszaka folyamán veszekedést provokált, majd a lényegesen gyengébb fizikumú sértettet bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, továbbá nagy erővel, több alkalommal az arcát, a fejét, valamint a felsőtestét megütötte, mellkasát megtaposta úgy, hogy a sértett a bántalmazások következtében néhány percen belül elhalálozott.

Példás ítélet született

Ezt követően a vádlott az áldozatot a közelben található vízelvezető árokhoz vitte, testét az árokba gurította, majd 2021. május 14. napján 19 óra 40 perckor történő elfogásáig Esztergomban bujkált. A bíróság a vádlottat életfogytig tartó, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

A végső szót a Győri Ítélőtábla mondja ki

A bíróság kimondta, hogy a vádlott legkorábban huszonöt év kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Tudta, mit csinál

Az előkészítő ülésen azt mondta, hangok késztették a gyilkosságra, s ezeket már 6 hónappal korábban is hallotta. Egy ideig pszichiátriai megfigyelés alatt is tartották – ám a szakértők egyértelműen beszámíthatónak ítélték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Cikkünkben használt képeink a rendőrség helyszíni szemléjén készültek, forrás: police.hu.)