Rengeteg munkát okoz a tűzoltóknak az országszerte tomboló viharos szél. rengeteg fa dől ki, de az egyik leglátványosabb eset Baranya vármegyében történt, ahol a járókelők szeme láttára omlott le egy több méter magas falrész.

Már látható volt, mi fog történni

Kész csoda, hogy nem történt sérülés, amikor a több méter magas építmény rádőlt a járdára. A felvétel készítője is hosszú percek óta videózta, alighanem abban reménykedve, hogy sikerül valami látványosat megörökítenie – ami végül is megtörtént. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan a kivitelezést kritizálják

A videó alatt a kommentelők közül többen felvetették, hogy vajon kivitelezési milyyen munka lehetett, hogy egy szél csak így le tudta dönteni. „A legtöbb Mekk Elek azt sem tudja , hogy minden második sort be kellene kötni, vagy legalább összehuzatni dróttal” – írta az egyik hozzászóló.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Viharos erejű széllökések

A meteorológiai szolgálat a honlapján közölt veszélyjelzésben azt írta, szombaton az országban sok helyen várható 70 kilométer/óra fölötti széllökés. Erősen viharos – 90-100 kilométer/órát meghaladó – szélrohamok elsősorban a Dunántúlon, a Duna vonalának környezetében, valamint az északkeleti tájakon (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyében) várhatók.

Este mérséklődhet a helyzet

Emellett kiemelten a Dunántúli-középhegységben, főként a Bakonyban és a Vértesben, a Mecsek környékén és a Balaton térségében, illetve a Budai-hegyek területén 110 kilométer/óra körüli, vagy azt meghaladó lökésekre is lehet számítani. A késő délutáni, esti óráktól mindenütt jelentősen veszít a szél az erejéből, de továbbra is nagy területen erős, vagy viharos közeli marad, a hegyekben még este is 70 kilométer/óra fölötti széllökések várhatók.

Nyugodtabb lesz a vasárnap

Vasárnap a szombatihoz képest már jóval kedvezőbb szélviszonyokra lehet számítani. A viharos széllökés miatt szombat délben hét vármegye – Baranya, Tolna, Somogy, Zala, Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom – területén volt érvényben a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztás. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak romok maradtak

A törmelék beterítette az úttestet

Hatalmas darabok szakadtak le

Nagyobb baj is lehetett volna, ha valakire véletlenül rádől

Itt pedig megnézhetitek az esetről készült videót

(Cikkünkben használt képeink, valamint a videó a Facebook-ról származik.)