Több út is járhatatlanná vált, miután ágak szakadnak le és fák dőlnek ki mindenütt az országban.

Az elképesztő széllökések miatt lezárták a Normafát

Balesetveszély miatt azt kérik a Normafa Park Facebook oldalán, hogy senki se látogassa az erdőt. Ágak, gallyak szakadnak le, fák dőlhetnek ki. Az utak csúszósak és jegesek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szabadbattyán és Siófok között fa dőlt az útra

A Szabadbattyánból kivezető úton Siófok felé nem lehet közlekedni. Egy fa dőlt az útra, ami mindkét sávot eltorlaszolta. Az autók visszafordulnak, akinek van matricája, az az autópályán tud kerülni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A kidőlt fa

Az óriási fa szerencsére nem egy autóra dőlt – Fotó: Facebook

A 61-es úton is fennakadást okoz a vihar

Több helyen forgalomkorlátozásra kell számítani a 61-es főúton. A viharos erejű szél ugyanis több fát az úttestre döntött. Szabadi közelében a 99-es kilométerkőnél kidőlt egy telefonpózna, ott csak fél pályán tudnak haladni az autók. A 151-es kilométerszelvénynél 300 méteres útszakaszon vezettek be félpályás korlátozást, ott fakidőlések akadályozzák a közlekedést.

A 66-os út mellett is kidőlt egy fa

A 66-os főútnál Gödre térségében borult egy fa a burkolatra. A 38-as kilométernél félpályán halad a forgalom, számolt be róla az Útinform.

Akadozik a vasúti közlekedés is

Készüljenek fel a legrosszabbra azok, akik vonatra ülnének. Szombat reggeltől számos dunántúli vasútvonalon fakidőlések és felsővezetékszakadások történtek. Több szakaszon leállt a közlekedés.

Több órás késésekre lehet számítani

Ahol nem tudnak tovább közlekedni a vonatok, ott a vasúttársaság pótlóbuszokat indít. A várakozási idő és az eljutási idő egyaránt megnövekedett több helyen. Érdemes ezzel számolnia annak, aki útra kel.

Aki teheti, jobb, ha otthon marad

Amennyiben nem halaszthatatlan okból kell valakinek útra kelnie, jobb, ha most inkább nem mozdul ki az otthonából. A meteorológiai előrejelzések szerint továbbra is erős, viharos erejű széllökésekre kell számítani. A vasúttársaság szakemberei a katasztrófavédelemmel közösen dolgoznak a károk elhárításán, de folyamatos fennakadásokra lehet számítani.

Óriási erjejű széllökések

Baracska térségében 113, Pécsnél 101, a Balatonnál pedig 119 km/h-s lökéseket mérnek ezekben a percekben. A fővárosban sem sokkal jobb a helyzet. Az Időkép széltérképe szerint 70-80 km/h-s lökések vannak Budapesten és vonzáskörzetében.

Ezt kell tenni, ha megtörténik a baj

Amennyiben a szél vagy egy kidőlt fa kárt okoz egy épületben, hívni kell a 112-es segélyhívót. Előfordulhat, hogy az ágak és a fák elektromos vezetékeket is leszakítanak. Éppen ezért megeshet, hogy áramkimaradás lesz bizonyos helyeken. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fa dőlt az úttestre Szabadbattyán és Siófok között – Forrás: Facebook