Kiprovokált egy veszekedést, majd agyonverte az idős asszonyt. Tettét azzal magyarázta, hogy hangokat hallott a fejében, azok bíztatták őt az ölésre. Legkorábban 25 év múlva szabadulhat.

Ez még csak az elsőfok

A Tatabányai Törvényszék a 2023. január 13. napján megtartott nyilvános tárgyaláson, emberölés bűntette miatt indult ügyben, ítéletet hozott azzal a szlovák férfival szemben, aki Esztergomban különös kegyetlenséggel ölt meg egy nőt – olvasható a bíróság pénteki közlésében. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rendszeresen fogyasztott tiltott szereket

Mint írják, a tettes és az áldozat alkalmi ismerősök voltak, 2020. év végétől együtt laktak a szlovákiai Párkányban. A vádlott rendszeres alkohol és drogfogyasztó volt, ezek hatása alatt agresszívvá vált. Így értünk el a végzetes naphoz, egészen pontosan tavaly a május 13-i időponthoz.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elképesztő kegyetlenség

Ekkor a kábítószer hatása alatt álló férfi valamikor az éjszaka folyamán veszekedést provokált, majd a lényegesen gyengébb fizikumú sértettet bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, továbbá nagy erővel, több alkalommal az arcát, a fejét, valamint a felsőtestét megütötte, mellkasát megtaposta úgy, hogy a sértett a bántalmazások következtében néhány percen belül elhalálozott.

Példás büntetést kapott

Ezt követően a vádlott az áldozatot a közelben található vízelvezető árokhoz vitte, testét az árokba gurította, majd 2021. május 14. napján 19 óra 40 perckor történő elfogásáig Esztergomban bujkált. A bíróság a vádlottat életfogytig tartó, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra, valamint 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte.

A végső szót a Győri Ítélőtábla mondja ki

A bíróság kimondta, hogy a vádlott legkorábban huszonöt év kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Már Szlovákiában is ölhetett

A Tv2 Tények című műsora pár nappal ezelőtt arról számolt be, hogy a férfi azt állította, hangok késztették arra, hogy gyilkoljon. Ellene Szlovákiában is eljárás indult gyilkosság miatt, mivel az esztergomi eset előtt azt az idős férfit is megölhette, akinél korábban albérletében él.

Ez a férfi verziója

Az ő holttestét egy 15 méter mély kútban találták meg a tűzoltók. A férfi azonban azt állította, hogy azért gyilkolt, mert a nő ölte meg a ház tulajdonosát. „Azért öltem meg Zsuzsát, mert ezt ő elkövette, és nekem az az ember a barátom volt” – fogalmazott.

Tudta, mit csinál

Az előkészítő ülésen azt mondta, hangok késztették a gyilkosságra, s ezeket már 6 hónappal korábban is hallotta. Egy ideig pszichiátriai megfigyelés alatt is tartották – ám a szakértők egyértelműen beszámíthatónak ítélték. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt találták meg az asszony holttestét

(Cikkünkben használt képünk a helyszínelésen készült, nyitóképünk forrása a Facebook.)