A 2017 szeptemberében meggyilkolt fiatal borsodnádasdi lány, Csenge édesanyja véletlenül találkozott a gyilkos szüleivel, a nő nem voltk képest uralkodni magán.

Összefutottak a bíróságon

Az édesanya és a gyilkos férfi szülei a bíróság folyóság futottak össze. Az asszony és a gyilkos szülei azért mentek a bíróságra, hogy visszakapján Csenge, illetve B. Roland még 2017-ben lefoglalt holmijait. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kikelt magából Csenge édesanyja

„Annyit nem mondtak, hogy bocsánat vagy sajnáljuk, Róza. Bevallom, nem viselkedtem úrinőként, kiabáltam mindent rájuk, ami a szívemet nyomta. Aztán a nő elővette a mobilját, és felvette, amiket mondtam. Mivel az unokám és az ő párja vitt el, nem akartam őket még kínosabb helyzetbe hozni, inkább eljöttünk” – mondta el a Blikknek a máig gyászoló édesanya.

Kapcsolódó: Visszatértek a tett helyszínére: így elevenítették fel a borsodnádasdi gyilkosság végzetes perceit

Pokol

Az igazi pokol, azonban csak ezután következett. A gyászoló édesanya kicsomagolta a visszakapott holmikat és amit ott talált az teljesen ledöbbentette. „Pokoli pillanatokat éltem át, s jött még egy másik sokk! Visszakaptam ugye a kislányom dolgait, amiket évek óta nem láttam, s a nyakláncában benne volt egy hajcsomó, amit a gyilkosa tépett ki Csengém fejéből, de a láncban megakadt.”

Az ügy háttere

Mint ismert, K. Csengét a 24 éves B. Roland bántalmazta és dobta be egy vízgyűjtő aknába három évvel ezelőtt Borsodnádasdon. Az elkövetőt első fokon csupán négy és fél év börtönre ítélték, és az előzetesben letöltött idő miatt szabadon is engedték. Mindezt az áldozat édesapjának a tévéből kellett megtudnia. De szeptember 10-én a Debreceni Ítélőtáblán megváltoztatták a döntést, és immár jogerősen 18 évre küldték a rácsok mögé Rolandot.

A végső ítélettel sem elégedett

Csenge édesanyja a végső ítéletet nem tartja elegendőnek, de mint mondta, a gyilkos most legalább ott van, ahol lennie kell. A szörnyű elsőfokú döntés után valamelyest megkönnyebbülés volt ez számukra.

EZ IS ÉRDEKELHET: Borsodnádasdi gyilkosság: sírva könyörgött az áldozat édesanyja, hogy ne engedje el a bíró a vádlottat

Sosem kért bocsánatot

“Roland még az utolsó szó jogán sem fordult oda hozzám, hogy esetleg bocsánatot kérjen. Semmilyen megbánást nem tanúsított akkor sem. A szüleivel novemberben találkoztam össze, amikor visszakaptuk a lányom személyes tárgyait a bíróságon. Ők Roland hátizsákjáért mentek, amiben egyébként egy tapétavágó és egy kés is volt. Úgy álltak ott mellettünk, mintha mi sem történt volna. Ez alaposan felbőszített és kikeltem magamból. Még le is kellett fogni. Fordított esetben én biztos kimentem volna a helyükben. Kiabáltam olyanokat is, amiket nem kellett volna, de egyszerűen kijött belőlem” – mesélte korábban a Borsnak az asszony. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A borsodnádasdi gyilkosággal kapcsolatos cikkeinket itt érheted el.

Kiemelt kép: B. Rolandot a bíróságra kísérik