A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el 11 évvel ezelőtt, egy 2010 szeptemberében történt emberöléssel kapcsolatban. Máriapócsi otthonában öltek meg egy 75 éves férfit. Mivel az elkövető kilétét akkor nem sikerült megállapítani, a nyomozást felfüggesztették.

Újra elővették az ügyet

A Készenléti Rendőrség 2020-ban újra elővette az ügyet, majd a nyomozati iratok és a lefoglalt bűnjelek áttekintése és értékelése után a nyomozás továbbfolytatásáról döntött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Új eredmények

A nyomozás eredményeként a Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya gyanúsítottként hallgatta ki a jelenleg más bűncselekmények elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését töltő 45 éves B. Róbertet, írja a Police.

Máriapócsot anno nagyon megrázta az eset

Máriapócsot akkor nagyon megrázta az eset, ugyanis a 75 éves férfit, Péter bácsit mindenki szerette. A gondok akkor kezdődtek, amikor a felesége elhunyt, ezután ugyanis rossz arcok vették körbe a bácsit, ugyanis az idős férfinak köztudattan jó volt a nyugdíja – ezt egy az ügyet jól ismerő ember mesélte a FrissMédiának.

FRISS! Pokoli pillanatokat élt át a Borsodnádasdon meggyilkolt Csenge édesanyja – Összefutott lánya gyilkosának szüleivel

A rokonok találtak rá

A lap azt írja, hogy az idős bácsira a rokonok találta rá, azt követően, hogy a szomszédoknak felttűn, nem viszi be az ételhordót már napok óta senki. Akkor, 2010-ben nagy erőkkel indult meg a nyomozás.

Magánnyomozók is keresték a tettest

Péter bácsi fia akkor Budapesten élt, rendőrként kereste apja gyilkosát, eredménytelenül. A lap úgy tudja, hogy az ügyben magánynomozók is próbálták felkutatni a tetteseket, ám ők sem jártak sikerrel.

Ez is érdekelhet: Szurkálás Budapesten: ezért rántott kést a buszsofőr – Fotók a helyszínről

Felfüggesztették a nyomozást akkor

A szálak akkor egy L. nevezetű helyi emberhez vezettek, de végül a gyanúsításig sem jutottak el a nyomozók, felfüggesztették a nyomozást és vártak, hátha előkerül valami az esettel kapcsolatban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság egymillió forint nyomravezetői díjat is kitűzött akkor, de az sem segített az ügy felderítésben.

Most kiderült, ki lehetett a tettes

Az ügyet 2020-ban azonban újra elővették, a szálak pedig egy börtönbüntetését töltő férfihez vezettek, így az NNI B. Róbertet gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció, Forrás: BudapestKörnyéke