Letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró – nem végleges végzésében – azt a férfit, aki késsel arcon szúrt egy nőt egy csepeli autóbuszon – közölte a Fővárosi Főügyészség szombaton az MTI-vel.

Késelés történt a buszon

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu beszámolt csütörtök reggel az arcán megvágtak egy nőt a csepeli Szent Imre téren, a 151-es buszon, minden valószínűség szerint azért, mert egy FreeSZFE maszkot viselt a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és oktatóival vállalt szolidaritás jeleként.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kórházba vitték a nőt

A mentők kórházba vitték a nőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrök mindeközben hajtóvadászatot indítottak a férfi ellen, akit nem sokkal később kézre is kerítettek.

Nyomozócsoportot hoztak létre

Mint a KékVillogó is megírta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény felderítésére nyomozócsoportot hozott létre, és az elkövető felkutatására hajtóvadászatot indított.

Eljárás indult

 A 37 éves férfit gyorsan elkapták, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. A BRFK Nyomozó Főosztály közösség tagja elleni erőszak bűntett és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt folytat eljárást. 

Aljas és gyáva tett

Karácsony Gergely az eset után Facebook oldalán azt írta, a Budapesti Közlekedési Központ minden rendelkezésére álló információt átad a rendőrségnek a tettes kézre kerítése érdekében. A főpolgármester aljasnak és gyávának nevezte a tettet.

„Legyen vége már!”

“Semmiféle nézetkülönbség nem lehet indok az erőszakra. Legyen ennek vége már! Ne azt keressük állandóan, ki kezdte, kinek a hibája, hanem, hogy miként lehet kirángatni ezt az országot ebből a szörnyűséges gyűlöletspirálból” – írta a főpolgármester.

Csepel polgármestere is megszólalt

Csepel polgármestere is megszólalt az eset után: „Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a legélesebben elítélek minden erőszakos cselekményt közösségünk bármelyik tagja ellen mind nemre, fajra vallásra való tekintet nélkül, mind pedig politikai hovatartozástól függetlenül. Demokráciánk lényegét éppen az adja, hogy mindenkinek joga van a véleményét kifejezni. Mielőbb felépülést kívánok a sérültnek!” – írta Facebook oldalán Borbély Lénárd.

Letartóztatták a támadót

A férfit, aki a csepeli autóboszon szúrta meg a nő arcát, most letartóztatták. Az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta, a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás veszélyeztetésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

Gyorsított eljárás

A nyomozási bíró az ügyészi indítvány alapján a férfi letartóztatását elrendelte. A végzés fellebbezések miatt nem végleges. Az ügyészség a férfi mielőbbi elszámoltatása érdekében gyorsított eljárásban bíróság elé állítást tervez – írták.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a csepeli késlő elfogásáról készült felvétel – Forrás: police.hu