Szabadon távozhatott a bíróságról az a 21 éves férfi, akit azzal gyanúsítottak, hogy megölte a 17 éves Csengét Borsodnádasdon. A lány édesanyja összeomlott, térdre rogyva könyörgött a bírónak, hogy ne engedje el a fiút.

Kedden délelőtt a bíróság 4 évre ítélte a 17 éves borsodnádasdi K. Csenge halálának ügyében vádolt férfit, B. Rolandot.  A bántalmazás nem bizonyítható, ezért az előzetesben töltött évek miatt el is engedték a férfit, aki szabadon távozhat a bíróságról. Az ítélethirdetésen részt vett Csenge édesanyja, aki fájdalmában összeomlott, amikor meghallotta a bírónő döntését. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

Aknába dobta a lányt

2017. szep­tember 3-án egy kétségbeesett édesanya hívta a rendőrséget, hogy lánya előző délután elment a barátaival szalonnát sütni, és azóta nem tud semmit róla. Az eset Borsodnádasdon történt.

Rendőrök, kutatómentők keresték Csengét, de már csak a holttestét találták meg. Miután kihallgatták a barátait, kiderült, hogy utolsó óráit B. Rolanddal töltötte. A fiú először tagadta, hogy köze lenne a lány halálához, ám a hazugságvizsgálaton megbukott: elismerte, hogy valóban Csengével volt a végzetes éjszakán.

A Zsaru magazin azt írta, hogy a tini szerint a lány kétszer is elment valahova. Másodszorra után ment, és egy ösvényen találta meg meztelenül, eszméletlen állapotban. Azt hitte, halott. Ekkor pánikba esett, és Csenge testét a ciszternába lökte, aminek az alján víz állt, és ­amibe végül Csenge bele­fulladt.

A Blikk, szakértői véleményekre hivatkozva azt írta, fulladás okozta a 17 éves lány halálát, tehát akkor még élt, amikor barátja bedobta az aknába.

Összeomlott Csenge édesanyja

A bíró indoklása szerint B. Roland gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös. Az ugyanis, hogy ő bántalmazta Csengét, mielőtt a vízaknába dobta, minden kétséget kizáróan nem állapítható meg.

Az ítélet hallatán Csenge édesanya őrjöngve zokogott, majd összeesett. Térdre rogyva könyörgött a bírónőnek, hogy ne engedje el a vádlottat. Csenge édesanya a folyosón elájult, ölben vitték ki a teremből, mentőt kellett hívni hozzá.

Kiemelt kép: vezetőszáron kísérik be a B. Rolandot a bíróságra