Egyikük készpénzt és cigarettát is zsákmányolt, amíg a másik azt figyelte, nehogy megzavarja őket valaki. A biztonsági kamera mindent rögzített.

Szerdán történt

December 7-én szerdán éjjel egy kiskunhalasi dohánybolt tulajdonosa jelzést kapott a telefonjára. Betörésről értesítette az eszköz, az asszony azonnal az üzlethez is sietett. Akkor már be volt törve a dohánybolt ablaka. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hívta a rendőröket

Nem habozott, azonnal értesítette a zsarukat. A rendőrök kivonultak a helyszínre. A hívatlan vendégek két karton cigarettát zsákmányoltak, ezen felül a kasszából kivettek százezer forintot és távoztak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elemezték a felvételeket

A nyomozók kielemezték a biztonsági kamera felvételeit. Ezen látszott, hogy egy férfi törte be a dohánybolt ablakát, így jutott be az üzletbe. Egy társa őrködött, azt figyelte, nehogy valaki tetten érje őket.

Puszta kézzel ütötte ki az ablakot

A lopást elkövető személy a kezével törte ki a dohánybolt ablakát. Az üveg szilánkosra tört, ezt követően pedig bemászott a férfi az ablakon. Rögtön a kasszához rohant, ahonnan kivette a pénzt, majd a polcról leemelte a cigarettákat. A kamerák rögzítették, ahogyan futva távozott a páros a helyszínről.

A rendőrség fotója az esetről

Ebbe a trafikba törtek be a fiatalok – Fotó: Police.hu

Gyorsan beazonosították az elkövetőket

A tettesek beazonosítása nem okozott gondot a nyomozóknak. Az egyik férfit azonnal fel tudták ismerni, ám a másikuk kapucnit viselt és takarta az arcát. A rendőrök azonban néhány órán belül mindkét elkövetőt kézre kerítették.

Kihallgatták őket

Egy 20 éves férfit gyanúsítanak a lopással, de volt egy 18 éves társa is. A kihallgatáson a páros idősebb tagja ismerte el, hogy ő vette rá a fiatalabb férfit arra, hogy bűncselekményt kövessenek el. Azt még vizsgálják a nyomozók, hogy más bűncselekményt is elkövetett-e a duó.

Ezek is érdekelhetnek!

Erre kellett a pénz

A 20 éves fiatalember elmondta, elfogyott a pénzük alkoholra, ezért törtek be a dohányboltba. A lopott összegből alkoholt vettek, a cigarettát pedig állításuk szerint még az éjjel el is szívták. A rendőrök 32 ezer forintot lefoglaltak a fiataltól, és visszaadták a dohánybolt tulajdonosának. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az esetről a Tv2 riportot készített

Kiemelt kép: A dohánybolt biztonsági kamerája által rögzített felvétel egy képkockája – Forrás: Police.hu