A gyalogos a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett már rajta segíteni.

Egy autó ütötte el

December 10-én szombat este 20:50 környékén, az 1-es számú főút 152-es kilométerszelvényénél történt a tragédia. Kimle külterületén egy gyalogost gázolt el egy személyautó. A szerencsétlenül járt férfi a helyszínen elhunyt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt a baleset

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Még nem lehet tudni, pontosan mi történt

A zsaruk megkezdték a baleset körülményeinek a kivizsgálását. Az este során a forgalom rendőri irányítás mellett haladt. További részleteket nem közölt a rendőrség az eset kapcsán.

Ezek is érdekelhetnek!

Fontos a láthatóság

A sötétben, olyan útszakaszokon, ahol nincs járda vagy közvilágítás, különösen fontos, hogy a gyalogosok ügyeljenek arra, hogy a járművezetők messziről észrevehessék őket. A KRESZ a gyalogosok számára elő is írja, hogy kötelező viselniük lakott területen kívül éjszaka, valamint korlátozott látási viszonyok között láthatósági mellényt vagy ruházatot. Ezek a kiegészítők adott esetben életmentők lehetnek.

Érdemes betartani a szabályokat

A KRESZ továbbá azt is előírja, hogy a gyalogosoknak a forgalommal szemben kell közlekednie lakott területen kívül. Így könnyebben észreveszik, ha szemből érkezik egy jármű. Ha szükséges, gyorsabban tudnak reagálni, amennyiben egy járművezető figyelmetlen volna.

Az járművezetőknek is figyelnie kell

A rendőrök kérik a sofőröket, hogy minden esetben a láthatósági viszonyoknak és a körülményeknek megfelelően válasszák meg a sebességüket. Az autók tompított fényszórói korlátozott távolságban képesek megvilágítani a környezetüket. Amikor esős az idő, még nehezebb lehet észrevenni az út mentén felbukkanó gyalogosokat és járműveket.

Nemrég cserbenhagyásos gázolás volt Budapesten

November végén arról számoltunk be, hogy Budapest 19. kerületében egy sofőr egy kutyát sétáltató nőt ütött el. Fékezés nélkül hajtott tovább, meg sem nézte, hogy mi történt az áldozattal. A közeli gimnázium laboránsai és a közparkban dolgozó munkások siettek a bajba jutott nő segítségére.

Nem volt nála igazolvány

Az áldozat azonosítását megnehezítette, hogy nem volt nála személyes okirat. Végül a kutyájában lévő chip alapján tudták azonosítani a gazdáját. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrök elfogták a gázolót

Néhány nap alatt azonosították a nyomozók, hogy ki vezethette az autót. Egy 38 éves nőhöz vezettek a szálak, akit gyanúsítottként ki is hallgattak. A gázoló azzal védekezett, hogy azt hitte, egy kukának ment neki.. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív