Családi pótlékból élnek, a napi megélhetés is gondot okoz nekik és jelenleg még tüzelőre sincs pénzük. Erről számoltak be az augusztusi, miskolci pinceomlás áldozatainak rokonai. A szívszorító tragédiában hárman vesztették életüket, egy ötgyermekes apa is meghalt

Három férfi halt meg

Három férfi halt meg, amikor rájuk omlott a homokkő, miközben egy pince kiszélesítésén dolgoztak. Összesen nyolc gyerek maradt félárván. A nyomozás még tart, így nem lehet tudni, ki a felelős a tragédiáért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Családi pótlékból élnek

Az áldozatok hozzátartozói őszintén meséltek sorsuk alakulásáról. Az RTL Híradónak elmondták: szegényesen, csak a családi pótlékból élnek, ami nem sok mindenre elég. Az egyik családban korábban a két férfi hetente 70 ezer forintot vitt haza, amióta, meghaltak, azóta nincs segítség.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ha elfogy a pénz, kölcsönkérnek

Az egyik családanya elmondta: a mai élelmiszerárak mellett a családi pótlék nagyjából egy hétre elég, utána megpróbálnak kölcsönkérni, ami vagy sikerül vagy nem.

Egy kis fának is örülnének

A tragikus sorsú családok elmondásuk szerint a történtek után egyszer kaptak élelmiszersegélyt, azóta semmilyen támogatásban nem részesültek. A tél közeledtével egy kis fának is örülnének, a legfontosabb pedig az lenne, hogy a gyerekek élelemhez jussanak.

Pinceomlás Miskolcon

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy augusztus végén beomlott egy pince Miskolcon, a Szent Benedek pincesoron. A mélyben 3 munkás dolgozott. A földomlás után egyik dolgozó sem adott életjelet magáról. A katasztrófavédelem munkatársai nem sokkal azután megállapították, hogy két ember biztosan meghalt. 

Több tonna föld omlott rájuk

Később kiderült, harmadik társuk sem élte túl a balesetet. A holttesteket csak másnap hozták felszínre. A mentésben bányamérnökök is részt vettek, mivel több tonna föld omlott rá a munkásokra, és félő volt, hogy további földomlások is várhatóak.

Nehéz volt a kiemelés

„Statikusokkal, geológusokkal, bányászokkal együtt mindenki arra az álláspontja jutott, mint én is: meg kell erősíteni a pince mennyezetét, hogy további omlás ne történjen és csak utána lehet hozzálátni a törmelék eltávolításához” – mondta a helyszínen dolgozó szakember.

Elkerülhető lett volna a baleset?  

Az egyik szemtanú arról beszélt, hogy elkerülhető lett volna a tragédia. „Figyelmeztetni szerettem volna őket az építési törmelékre, de elhajtottak” – mondta.

Családjukat akarták segíteni

Három fiatal családapa az áldozat, a felsőzsolcai, miskolci ás tiszalúci férfiak pedig mind több gyermeket hagytak félárván. „Mindegyik édesapa volt, azért dolgoztak, hogy a családjuknak a nehéz időkben is mindent megadhassanak” – nyilatkozta az egyikük ismerőse. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: katasztrófavédelem.hu