Háztűzben meghalt egy ember szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszafüredhez tartozó Kócsújfalun – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Kigyulladt az egyik szoba

A tájékoztatás szerint egy hatvan négyzetméteres családi ház egyik szobája gyulladt ki szombat délután Kócsújfalun, a Dr. Garaczi András utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a lakóház egyik kilenc négyzetméteres, teljes terjedelmében égő szobájában a lángokat hamar eloltották. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy ember meghalt

Az épületben egy ember tartózkodott a tűz idején, azonban a gyors beavatkozás ellenére az életét már nem lehetett megmenteni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fűtőeszköz okozhatta a tüzet

A tűzoltók az épületből két gázpalackot kivittek. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy fűtőeszköz okozta, de a pontos kiváltó okot a tűzvizsgálat fogja tisztázni.

Oda kell figyelni!

A katasztrófavédelem ismét jelezte, a legtöbb lakástűz nyílt lángra, elektromos problémára vagy fűtési hibára vezethető vissza.

Tragédia Diósdon is

A héten tragédia történt a Pest megyei Diósdon is: kigyulladt egy hétvégi ház, a tető egy része beszakadt, és a romok alatt egy holttestet találtak a tűzoltók. Budapestről és Törökbálintról érkezett egy-egy tűzoltóautó a Pelikán utcai ingatlanhoz, a huszonöt négyzetméteres hétvégi ház teljes terjedelmében égett.

Bejelentés érkezett

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy tegnap, nem sokkal fél 1 után érkezett bejelentés, miszerint a 15. kerületben, a Zsókavár utcában kigyulladt egy lakás. A kerületi kapitányság két körzeti megbízottja azonnal a helyszínre indult. 

Azonnal cselekedtek

Itt azt tapasztalták, hogy az épület folyosója sűrű füstben úszott, a kérdéses lakás előtt, ahol a tűz volt, pedig egy nőt találtak, aki elmondta, hogy kigyulladt a páraelszívója, ezért a gyermekeit a szomszédhoz vitte át. A két egyenruhás haladéktalanul megkezdte a folyosó szellőztetését.

Lekísérték a kicsiket

Pár perccel később két újabb körzeti megbízott érkezett a helyszínre, akik szomszédos lakásban megtalálták az 1 és 5 éves gyermekeket, illetve egy idősebb nőt. Az átszivárgó füst elől őket a rendőrök lekísérték és a szolgálati kocsiba ültették be. Az édesanya önállóan elhagyta az épületet. A kicsiket a mentők kórházba vitték általános kivizsgálás céljából – közölte oldalán a rendőrség.

Mire kiértek, már nem volt tűz

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint egy kisebb tűz volt a Zsókavár utcai panelház negyedik emeletén. A páraelszívó gyulladt meg a konyhában. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz, de az egységek átvizsgálják és kiszellőztetik az ingatlant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció