Tragédia történt a Pest megyei Diósdon: kigyulladt egy hétvégi ház, a tető egy része beszakadt, és a romok alatt egy holttestet találtak a tűzoltók.

Kigyulladt egy hétvégi ház

Kedden késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy kigyulladt egy hétvégi ház Diósdon, amelyben feltehetőleg tartózkodik valaki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Menthetetlen volt

Budapestről és Törökbálintról érkezett egy-egy tűzoltóautó a Pelikán utcai ingatlanhoz, a huszonöt négyzetméteres hétvégi ház teljes terjedelmében égett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beszakadt a tető

A lángokat fél óra alatt sikerült megfékezni. A tűz miatt az épület falai helyenként bedőltek, a tető egy része beszakadt, adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Holttestet találtak

A tűzoltók az épület átvizsgálása közben a romok alatt találták meg az ott lakó ember holttestét.

Az elektromos radiátor okozhatta a tüzet

Nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos radiátor okozta, azonban a tűz pontos okát és a körülményeket a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárása fogja feltárni.

Elkerülhető tragédiák

A Katasztrófavédelem felhívta rá a figyelmet, hogy decemberben átlagosan kétnaponta hal meg valaki lakástűzben, pedig a tragédiák megelőzhetők lennének egy füstérzékelő használatával.

Tűz a konyhában

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy tűz ütött ki Budapesten, egy 15. kerületi családi ház konyhájában, a Kinizsi utcában. Az esethez a fővárosi hivatásos és az újpesti önkéntes tűzoltókat riasztották. Egy gázpalack még a kiérkezésük előtt felrobbant.

Átterjedt a tetőszerkezetre is

A helyszínen kiderült, a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat

Felrobbant a gázpalack

A tűzoltók két embert mentettek ki az épületből a bejárati ajtórács levágásával. A sérülteket a mentők látták el. Az oltás során két gázpalackot is kihoztak, egy pedig a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció