Szerencsére nem történt nagy baj, a kicsiket kórházba vitték megfigyelésre. Sokadszorra fordul elő, hogy rendőrök mentenek meg valakit egy ilyen helyzetben.

Azonnal odamentek

December 9-én, nem sokkal fél 1 után érkezett bejelentés, hogy a 15. kerületben, a Zsókavár utcában kigyulladt egy lakás. A kerületi kapitányság két körzeti megbízottja azonnal a helyszínre indult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnal cselekedtek

Itt azt tapasztalták, hogy az épület folyosója sűrű füstben úszott, a kérdéses lakás előtt, ahol a tűz volt, pedig egy nőt találtak, aki elmondta, hogy kigyulladt a páraelszívója, ezért a gyermekeit a szomszédhoz vitte át. A két egyenruhás haladéktalanul megkezdte a folyosó szellőztetését.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lekísérték a kicsiket

Pár perccel később két újabb körzeti megbízott érkezett a helyszínre, akik szomszédos lakásban megtalálták az 1 és 5 éves gyermekeket, illetve egy idősebb nőt. Az átszivárgó füst elől őket a rendőrök lekísérték és a szolgálati kocsiba ültették be. Az édesanya önállóan elhagyta az épületet. A kicsiket a mentők kórházba vitték általános kivizsgálás céljából – közölte oldalán a rendőrség.

Mire kiértek már nem volt tűz

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint egy kisebb tűz volt a Zsókavár utcai panelház negyedik emeletén. A páraelszívó gyulladt meg a konyhában. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz, de az egységek átvizsgálják és kiszellőztetik az ingatlant.

Sokszor életüket teszik kockára

A rendőrök gyakran kerülnek a hírekbe azzal, hogy egy égő lakásból – sokszor életük kockáztatásával – megmentenek az ott tartózkodókat. Ez történt abban az esetben, amelyről korábban hírt adtunk. Tavaly novemberben a Békés megyei Kondoroson, egy lakóházban csaptak fel a lángok.

Segélykérő hangot hallottak

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei a történtekről érkezett bejelentés után perceken belül megérkeztek a házhoz. Látták, hogy lángol a tető és füst árad ki az épületből. A rendőrök a hátsó bejáraton bementek, a padlót tapogatták, úgy keresték a bajba jutott nőt. Az egyik szobából segélykérő hangot hallottak és ott meg is találták a földön fekvő asszonyt,

A parázs okozhatott bajt

A nő önerejéből nem tudott volna kijönni a házból, a rendőrök vitték ki. Biztonságba helyezték, majd a belélegzett füsttől rosszul lett idős nőt a mentők kórházba vitték. A tüzet valószínűleg a cserépkályhából kihulló parázs okozhatta.

Szinte minden égett

Ugyancsak ebben az évben egy szolnoki panelházban ütött ki tűz. A tízemeletes háztömb legfelső szintjén lévő lakásban a konyha kapott lángra, miután a gáztűzhelyen ott felejtették az ételt. A tűz gyorsan továbbterjedt, így először a konyha, majd a nappali is szétégett.

Az erkélyről hozták le

A lakásban tartózkodó férfi az erkélyre menekült, ahonnan két rendőr hozta le, míg a tűzoltók megkezdték az épület oltását. A tűz során keletkező nagy mennyiségű füst miatt az épület 5-10. emeletének lakóit ki kellett menekíteni az épületből, a rendőrök lekísérték a bajba jutottakat az utcára.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)