Tűz ütött ki egy lakóházban 2021. november 19-én, délután Kondoroson, a lángok közül a rendőrök egy 71 éves nőt mentettek ki, derült ki a rendőrség oldalán közreadott közleményből.

Felcsaptak a lángok

Mint írják a Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei a történtekről érkezett bejelentés után perceken belül megérkeztek a házhoz. Látták, hogy lángol a tető és füst árad ki az épületből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Keresték a bajba jutott nőt

A rendőrök a hátsó bejáraton bementek, a padlót tapogatták, úgy keresték a bajba jutott nőt. Az egyik szobából segélykérő hangot hallottak és ott meg is találták a földön fekvő asszonyt, írja a police.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudott volna kimenni önerejéből

A nő önerejéből nem tudott volna kijönni a házból, a rendőrök vitték ki. Biztonságba helyezték, majd a belélegzett füsttől rosszul lett idős nőt a mentők kórházba vitték. A tüzet valószínűleg a cserépkályhából kihulló parázs okozhatta.

Több lakástűz is volt a héten

Itt a Kékvillogó oldalán is megírtuk, hogy a héten számos tragédiával végződő lakástűz volt az országban, legutóbb tegnap, a szörnyű eset Szigetszentmiklóson történt, a tűzben egy ember vesztette életét.

Csütörtök hajnalban Siklóson történ tragédia

Mint azt lapunk is megírta, csütörtökön hajnalban Siklóson történt tragédia, az eset során egy nyolcvan négyzetméteres családi ház gyulladt ki a Baranya megyei Siklóson, a Váralja utcában.

Az előszobában találták meg a holttestet

Tizenegy tűzoltó három járművel néhány perc alatt a helyszínre vonult, majd három irányból megkezdték az égő épület oltását. Beavatkozás közben egy holttestet találtak az épület előszobájában. A házban egy nyolc négyzetméteres hálószoba teljes terjedelmében, az előszoba pedig részben égett.

Kapcsolódó:

Beszakadt a ház teteje

A tizenkét négyzetméteren pusztító lángok átterjedtek a födémre és a ház tetejére is, ami beszakadt. A tűzoltók egy órán át küzdöttek a lángokkal, mire sikerült megfékezni a tüzet. Az épületből egy gázpalackot is kihoztak, megelőzve egy robbanást.

Lakhatatlanné vált

Az épületben ketten laktak, a másik lakó nem sérült meg. A ház lakhatatlanná vált, elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott. A tűz keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja, derült ki a közleményükből.

A sokadik lakástűz a héten

Ez már az ötödik tragédiával végződő tűzeset a héten. Hétfő délelőtt Érsekvadkertre riasztották a tűzoltókat, ahol egy parasztházban történt halálos tűzeset. Szerdán három halálos épülettűz is volt: Dobozon egy ház melléképületében, Rákóczifalván egy hálószobában, Kunhegyesen pedig egy ház előszobájában találtak holttestet a tűzoltók.

Tragédia Kunhegyesen

Mint azt a Kékvillogó is megírta lakástűzben meghalt egy ember Kunhegyesen. A Pósa Lajos utcában gyullad ki egy száz négyzetméteres ház, ahol a tűzoltók egy ember holttestére bukkantak. A ház előszobájában felhalmozott ruhák, papírok, hulladék, illetve a veranda és bútorok égtek, oltás közben két gázpalackot is kihoztak az épületből a tűzoltók.

Rákóczifalván is felcsaptak a lángok

Meghalt egy ember lakástűzben Rákóczifalván. Szerda délután érkezett jelzés arról, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalván valaki napok óta nem látta az egyik rokonát, ezért átment hozzá, a házban pedig egy korábbi tűz nyomai fogadták.

A tűzoltók tanácsa

A tűzoltó szövetség azt javasolja, hogy minden lakásban, házban legyen legalább egy kis méretű porral oltó eszköz. Az elektromos eszközök vagy konnektor közelében keletkezett tűz esetén mindenekelőtt áramtalanítani kell. Ezt követően az esetleges tüzet el lehet oltani vízzel is, ennek hiányában porral vagy habbal oltó eszközt is lehet használni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Illusztráció