Tűz keletkezett egy családi ház melléképületében a Békés megyei Dobozon, a tűzoltók a kiégett épületben egy holttestet találtak.

Gyorsan jöttek, de ne időben

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a bejelentés után néhány percen belül a helyszínre érkezett hat tűzoltó, de akkor ott már sem tűz, sem füst nem volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Halott az épületben

A hat négyzetméteres, kiégett melléképületben viszont találtak egy embert, akin már nem tudtak segíteni. Még nem tudni pontosan, hogy miképpen keletkezett a tűz.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hasonló eset

Lakástűzben meghalt egy ember Kunhegyesen. A Pósa Lajos utcában gyullad ki egy száz négyzetméteres ház, ahol a tűzoltók egy ember holttestére bukkantak. A ház előszobájában felhalmozott ruhák, papírok, hulladék, illetve a veranda és bútorok égtek, oltás közben két gázpalackot is kihoztak az épületből a tűzoltók.

És még egy

Meghalt egy ember lakástűzben Rákóczifalván. Szerda délután érkezett jelzés arról, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalván valaki napok óta nem látta az egyik rokonát, ezért átment hozzá, a házban pedig egy korábbi tűz nyomai fogadták.

Csak ma három halott

Szerdán a harmadik olyan lakástűz, amely tragédiával végződött – írta közleményében a katasztrófavédelem szóvivője. Mukics Dániel felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb tűzeset nyílt láng használatára, elektromos hibára, fűtési rendellenességre, főzésre, vagy dohányzásra vezethető vissza, pedig ezek megelőzhetők lennének füstérzékelővel „és egy kis odafigyeléssel”.

A tűzoltók tanácsa

A tűzoltó szövetség azt javasolja, hogy minden lakásban, házban legyen legalább egy kis méretű porral oltó eszköz. Az elektromos eszközök vagy konnektor közelében keletkezett tűz esetén mindenekelőtt áramtalanítani kell. Ezt követően az esetleges tüzet el lehet oltani vízzel is, ennek hiányában porral vagy habbal oltó eszközt is lehet használni.

Ég egy lakóház is

Teljes terjedelmében ég egy lakóház tetőszerkezete a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújváron, az Arany János úton. A gönci hivatásos tűzoltók megkezdték a lángok oltását. A helyszínre tartanak az encsi hivatásos tűzoltók is – írta délután 4-kor a katasztrófavédelem.

Égett egy autó Kaposváron

A Jutai úti parkolóban gyulladt ki egy autó. A motortér égett, a tűz átterjedt az utastérre is. A felcsapott lángokat a tűzoltók rövid időn belül elfojtották.

Vízzel akarták eloltani az olajtüzet

Meggyulladt a tűzhelyen az olaj Bonyhádon, egy Bezerédj utcai lakás konyhájában. Miután a lakók vizet öntöttek rá, a a környező tárgyak is lángra kaptak. A város hivatásos tűzoltói a lángokat egy sugárral és porral oltóval elfojtották. A helyszínre a mentők is kiérkeztek.

Ez is érdekelheti