A diáknak eltört a lába és belső sérülései is vannak. A rendőrség büntetőeljárás indult. Ez már a sokadik eset rövid időn belül, hogy egy tanuló kiesik az ablakon.

Már vizsgálódnak

Péntek délelőtt nyomozók jártak abban az egri iskolában, amelynek egyik felső emeleti ablakból zuhant ki csütörtökön egy diák – hangzott el az RTL híradójában péntek este. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azonnal bevitték

„Az eset helyszínére azonnal két mentőegység is indult. A 13 éves gyermeket bajtársaim helyszíni ellátást követően azonnal kórházba szállították” – nyilatkozta a történtekkel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs munkatársa, Leskó Diána.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokan voltak éppen a teremben

A csatorna értesülései szerint a fiúnak eltört a lábai és belső sérülései is vannak, súlyos állapotban van. A körülmények tisztázatlanok. Úgy tudni, a tanítás után mikulásünnepséget tartottak az iskolában, s sokan voltak a teremben, amikor megtörtént a baj.

Hírzárlatot rendeltek el

Az iskola közleményében azt írta, a sajnálatos baleset miatt rendőrségi eljárás indult, amíg az tart, nem adnak további információt. Szeptember óta ez volt a harmadik olyan eset az országban, amikor egy diák oktatási intézmény ablakából zuhant ki.

Egyre szaporodó esetek

Mint korábban beszámoltunk rólam, szeptemberben egy hatodikos kisfiú esett ki egy fővárosi gimnázium második emeleti ablakából, fej, has és belső sérüléseket szenvedett. November végén egy budai gimnázium első emeletéről esett ki egy 18 éves diáklány, ő könnyebb sérülésekkel megúszta.

Odafigyelés esetén is megtörténhet a baj

Az egyik eset után a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője azt mondta, a házirend szabályozza, hogy a gyerekek mikor lehetnek a tantermekben, szünetekben vagy pedagógusok vagy egy felügyelő vigyáz a diákokra, de még a legnagyobb odafigyelés mellett is történhetnek balesetek.

Kevesebb a tanár

„Nem tudjuk, hogy mi történt, de az biztos, hogy a pedagógus nem tud mindenhol minden egyes gyermek mellett ott lenni és egyre kevesebben vannak azok, akik beoszthatók lennének ügyeletre” – magyarázta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője, Nagy Erzsébet.

Rendezvény maradt el az eset miatt

Az egri iskolában a mai napra is terveztek karácsonyváró ünnepséget, de ez a történtek miatt elmarad. Az RTL kereste a rendőrséget is, hogy megtudják, milyen eljárás indult az ügyben, azonban az adásig nem érkezett válasz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az összeállítás itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)