Szinte ritkaságszámba megy, hogy valakit ténylegesen a rácsok mögé menjen állatkínzás miatt. Nyíregyházán most ez történt. Az ítélet jogerős.

Jelentősen súlyosítottak

Egy évre börtönbe került több kutyaviadalt szervező férfi, miután a Nyíregyházi Törvényszék súlyosította az ítéletüket. A nyolc vádlott közül most négynek kell bevonulnia a rácsok mögé. Ők első fokon felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszták a sorozatos állatkínzást – hangzott el a Tv2 Tények című műsorában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kegyetlen szórakozás

A szervezők többször tartottak illegális viadalokat, ahol a bántalmazott, alultáplált kutyákat sokszor a halálukig harcoltatták Nyíregyháza külterületén. Az ítélethirdetés előtt levetített videón hallható, ahogy a kutyák gazdái uszítják az állataikat, miközben azok egymás nyakát marcangolják.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Még díjakat is elfoglaltak

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai két évvel ezelőtt fogták el a szervezőket. A kommandósok egy mérkőzés végére értek ki, ahol az egyik kutya olyan súlyosan megsérült, hogy elpusztult. Futópadokat, fecskendőket, teljesítményfokozó szereket és még díjakat is találtak.

Ezeket a trófeákat

Pénzbüntetés is kaptak néhányan

Az ügynek 8 vádlottja volt, első fokon egy kivételével mindenki felfüggesztett börtönt kapott. Ezt a döntést változtatta most meg a törvényszék. Ez azt jelenti, hogy három férfi egy év letöltendő börtönt kapott, egy szervezőnek nyolc hónapra kell a rácsok mögé mennie. A többiek pénzbüntetéssel megúszták a kegyetlen tettet.

Futópadon edzette, kínozta a kutyákat

A vádirat szerint a férfi 2017-től kifejezetten állatviadalra tenyésztett és képzett ki kutyákat, sőt el is adta azokat. Az alultáplált sovány állatokat speciális futópadon edzette, súlyos láncokat rakott a nyakukba, az engedetlen kutyákat pedig megverte.

A szurkolók örülnek az ítéletnek

A tárgyaláson ott volt az egyik állatvédő szervezet képviselője is, aki nagyon örült annak, hogy letöltendő szabadságvesztést kaptak a bűnösök. „Nyíregyházán ez a második olyan tárgyalásunk (…) a Fülöp kutyának az ügye, ahol ott is letöltendő börtönbüntetést kaptak, és nagyon nagy célunk volt, hogy Magyarországon a kutyaviadalt felszámoljuk, én úgy érzem, hogy nagyon jó úton vagyunk, és kimondhatjuk azt, hogy végre börtönbüntetést kaptak az állatkínzók” – magyarázta a Szurkolók az Állatokért vezetője, Kapin Richárd. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón a banda elfogása

Ez a videó is a 2020-as rajtaütésen készült

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk a 2020-as helyszíni szemlén készült.