Mindhárom munkás meghalt abban a balesetben, amely szerdán történt Miskolcon, miután felújítás közben beomlott egy pince. Mindhárman családos emberek voltak, azért dolgoztak, hogy el tudják tartani gyermekeiket. Az egyik áldozat 5 gyermeket nevelt, a másik férfit két kisfia még most is hazavárja.

Pinceomlás Miskolcon

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, szerdán délelőtt beomlott egy pince Miskolcon, a Szent Benedek pincesoron. A mélyben 3 munkás dolgozott. A földomlás után egyik dolgozó sem adott életjelet magáról. A katasztrófavédelem munkatársai nem sokkal azután megállapították, hogy két ember biztosan meghalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindhárman meghaltak

Később kiderült, harmadik társuk sem élte túl a balesetet. A holttesteket csak másnap hozták felszínre. A mentésben bányamérnökök is részt vettek, mivel több tonna föld omlott rá a munkásokra, és félő volt, hogy további földomlások is várhatóak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nehéz volt a kiemelés

„Statikusokkal, geológusokkal, bányászokkal együtt mindenki arra az álláspontja jutott, mint én is: meg kell erősíteni a pince mennyezetét, hogy további omlás ne történjen és csak utána lehet hozzálátni a törmelék eltávolításához” – mondta a helyszínen dolgozó szakember.

Elkerülhető lett volna a baleset?  

Az egyik szemtanú arról beszélt, hogy elkerülhető lett volna a tragédia. “Figyelmeztetni szerettem volna őket az építési törmelékre, de elhajtottak”.

Családjukat akarták segíteni

Három fiatal családapa az áldozat, a felsőzsolcai, miskolci ás tiszalúci férfiak pedig mind több gyermeket hagytak félárván. „Mindegyik édesapa volt, azért dolgoztak, hogy a családjuknak a nehéz időkben is mindent megadhassanak” – mondta a Borsnak az egyikük ismerőse.

Három hete kezdték a munkát

Az egyik áldozat testvére az RTL Híradónak elmondta, 25 éves bátyja a sógorával és egy ismerősükkel dolgozott a pince kivitelezésén már három hete. Naponta kaptak fizetést, és szerinte a munkaadói már sürgették őket.

Naponta kaptak fizetést

„Tizenvalahányezer forintot kaptak napiban, de úgy hallottuk, ha nem lesz kész a munka péntekig, nem kapják ki a fizetésüket” – mondta az áldozat testvére.

A gyereke hazavárják apjukat

A zsolcán élő Dávidot két kisfiú várja haza. Nagynénjük szerint a baleset óta csak azt kérdezik, hogy mikor jön haza az édesapjuk.

Nem tudják elhinni

 „Nagyon jó apuka, és a gyerekeiért és a családjáért dolgozott, azért vállalt plusz munkákat, amikor csak tudott, ez is egy ilyen volt. Nem tudjuk elhinni, hogy ez történ vele”.

Egy ötgyermekes apa is meghalt

A két másik dolgozó közül az egyik öt kicsihez ment volna haza, míg másikuk is több gyermeket nevelt: „Nem tudom, ki a felelős azért, ami történt, de bár a szerettem ez nem hozza vissza, reméljük, hogy megtalálják a bűnöst” – mondta a Borsnak az egyik rokon.

Vizsgálják a baleset körülményeit

A miskolci önkormányzat bejelentette: segít az áldozatok családjának. A kormányhivatal azt közölte, vizsgálják a halálos munkabaleset körülményeit, a rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: katasztrófavédelem.hu