Három fiatal férfi végzett munkálatokat egy Miskolcon található pincében 2022. augusztus 31-én a reggeli órákban, amikor a pince mennyezete beszakadt és a munkásokat maga alá temette. Ketten biztosan meghaltak, egy ember sorsa egyelőre bizonytalan.

Beomlott egy pince

Munkálatok végzése közben ráomlott egy pince három munkásra szerda reggel Miskolcon, a férfiak nem adnak életjelet magukról, mentésük folyamatban van – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felújítást végeztek

A közlemény szerint a férfiak felújítási munkálatokat végeztek a pincében, amikor annak mennyezete beszakadt és maga alá temette a munkásokat. A rendelkezésre álló információk szerint a tragédia a Szent Benedek hegyi pincesoron történt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Speciális mentésre van szükség

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a területet lezárták – írták hozzátéve, hogy az életjelet nem adó férfiak mentéséhez az omlásveszély miatt speciális intézkedésekre van szükség, ezeket most szervezik. A megyei főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ketten meghaltak

„Két holttest előkerült, de megmozdítani a törmelékek miatt nem tudták a bajtársaim őket. További probléma, hogy a helyszín nehezen megközelíthető, és nem is biztonságos, a mentők jelenleg speciális szakemberekre, bányamérnökökre várnak, akik eltávolítják a törmeléket. További információink csak a pincefödém elmozdítását követően lesznek” – mondta Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője

Robbanás Nyírbátorban

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, tavaly, október közepén, óriási robbanás történt Nyírbátorban. A Bátor Trade Kft. biogázüzemének területén takarítási munkálatokat végeztek, amikor a tragédia bekövetkezett. Három munkás szörnyethalt. 

Segédmunkások haltak meg

A három áldozat közül egy középkorú testvérpár, Szilágyi Andor és József, illetve utóbbi fia, Józsi. Mindannyian segédmunkát végeztek egy fermentorában. A robbanás után 2 mentőhelikopter és 4 mentőautó érkezett a helyszínre, de egyik munkás életét sem sikerült megmenteniük.

Mentángáz és oxigén keveredhetett

A problémát vélhetően az okozta, hogy a fermentorban felgyülemlett metángáz és oxigén keveréke egy még ismeretlen körülmények között keletkezett szikrával találkozott. A fermentor egy 5 méter mély betongyűrű, amelynek az alján megfőzött állati és növényi hulladék áll. Miután a vizet leszivattyúzzák, azt ott maradt iszapot el kell takarítani, vagyis egy futószalagra kell lapátolni. 

Állati maradványokat égetnek

A nyírbátori üzemben állati maradványokat égetnek. Az eljárás szigorú szabályokhoz van kötve, hogy ne történjenek ilyen tragédiák. A robbanás egy tartályban történt, amely több méter mély. Ez a szerkezetet mindig lezárva kell tartani, hogy ne szabadulhasson ki a mérgező gáz. Nem kizárt, hogy valaki nyitva hagyott valami szelepet, a színtelen, szagtalan anyag pedig kiszabadult. Emiatt történt a szörnyű tragédia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Kiemelt kép: illusztráció