Elgázolta, majd sorsára hagyott egy biciklist egy 51 éves nő a Pest megyei Gödön. A helyiek napokig keresték a gázolót, végül a rendőrség beazonosította a sofőrt, aki feladta magát.

Cserbenhagyásos gázolás

Még augusztus 28-án került fel egy bejegyzés az egyik gödi lakossági csoportba, miszerint augusztus 27-én, Alsó-Gödön cserbenhagyásos gázolás történt. A bejegyzés írója azt állította, hogy egy kék színű KIA típusú gépkocsi elütött egy biciklist – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Felhívást tett közé

„Még annyira aljas is volt, hogy kiszállt, és elhúzta a bicajt, a vérző fejű, mozgásképtelen srácot pedig otthagyta, hogy padlógázzal elhajtson. Találjuk meg! Figyeljétek az autófényezőket, és az utakat! Sérült kék Kia-t keresünk, és aki a Bajcsy/SztIstvánon lakik, szóljon, ha ismeri!” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Figyelmen kívül hagyta a táblát

„Gödön, a Szent István utcán közlekedett a Rákóczi út irányába az akkor még ismeretlen 2022. augusztus 27-én délután, amikor egy kereszteződéshez érve az „Elsőbbségadás kötelező” táblát figyelmen kívül hagyva egy kerékpárost ütött el” – írja szerdai közleményében a rendőrség.

Itt történt a gázolás

Forrás: police.hu

Súlyos sérüléseket szenvedett

A rendőrség közleményében megerősíti, hogy a sofőr kiszállt az autóból, a roncsolódott biciklit arrébb vonszolta, visszaült kocsijába és továbbhajtott. A földön fekvő sértetthez mentőt nem hívott, segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt. A 45 éves bonyhádi férfit a mentők súlyos nyak, fej és térdsérülésekkel vitték kórházba.

Házról-házra jártak

A baleset helyszínén a rendőrök csak elenyésző információhoz jutottak. Mit sem hátráltatott ez a munkán, a járőrök a helyi körzeti megbízottakkal együtt a településen házról házra jártak, minden lehetséges szemtanút felkutattak, mindenkit kikérdeztek.

Feladta magát

Rövid időn belül tudták, hogy kit kell keresniük, augusztus 29-én délelőtt épp érte indultak, amikor az asszony besétált a rendőrségre, feladta magát. Gyanúsítotti kihallgatásán felelősségét elismerte, tettére magyarázatot nem tudott adni a rendőröknek.

Eljárás indult ellene

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a gödi illetőségű, 51 éves nő ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ezzel az autóval gázolta el a nő a biciklist – Forrás: police.hu