A két hónappal ezelőtt elkövetett vétségéért a bíróságon kellett felelnie a 39 éves férfinek. A cikk végén megnézheted, hogyan lopta el a pénzt.

A 8. kerületben történt az eset

Még szeptember 2-án történt, hogy egy férfi bement egy 8. kerületi dohányboltba. Miután a férfi kinyitotta a dohánybolt ajtaját, először normál vásárlóként viselkedett. Amint észlelte azonban, hogy nincs a pult mögött az eladó, elkezdte felmérni a terepet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem sokat hezitált

Először elkezdte körüljárni a pultot. Hamar megtalálta, hogyan juthat mögé, majd lehajolt, hogy megnézze, mit talál ott. A kassza alatti polcon egy papírdobozban talált egy pénzköteget a tolvaj.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyorsan el is vette

Több mint egymilliót vett magához, szám szerint 1.025.000 forintot, majd sietve elindult a kijárat felé. Az eladó akkor ért vissza a pult mögé, amikor a férfi már készült kimenni a dohánybolt ajtaján. Már csak a hátát látta a férfinak, aki nyitotta az ajtót és távozott.

Gyanút foghatott az eladó

A dohánybolt dolgozójának gyanús lehetett, hogy miért ment el a férfi, ha éppen most tért vissza a pult mögé, hogy kiszolgálja. Az Ügyészség honlapján található felvételen látható, ahogy gyors léptekkel a távozó vásárló után ered. Ezután azonban véget ér a felvétel.

A tolvaj valószínűleg nem tudta, hogy veszi a kamera

A dohányboltban történt minden pillanat rögzítésre került. A kamera képe elég éles lehetett ahhoz, hogy felismerhető legyen a férfi, akinek az arca csak azért nem látszik, mert a felvételt az Ügyészség YouTube csatornájára kisatírozva töltötték fel jogi okokból. Feltehetőleg nem tudta a tolvaj, hogy van működő kamera, mert nem is próbálta eltakarni az arcát.

Bíróság elé kellett állnia a tettesnek

A kameraképek alapján nem volt nehéz beazonosítani a férfit. Tettéért bíróság elé kellett állnia, ügyét gyorsított eljárásban vizsgálta a Budapesti 8. Kerületi Ügyészség. Kiderült, hogy a férfinek nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel.

Már korábban is lopott

Vagyon elleni bűncselekmények miatt többször már korábban is elítélték. A férfi nem tanult az esetekből, hiába volt már többször is elzárva. Ezúttal ismét súlyos büntetésre számíthat.

Visszaesőként ismét börtön vár rá

A bizonyíték egyértelmű, így nincs kibúvója a férfinak. Lopás miatt bűnösnek találták, és visszaesőként 1 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélték. Az ítélet egyelőre még nem jogerős.

Lehet, hogy súlyosabb büntetést kap

Az ügyészség súlyosbítást kért, így elképzelhető, hogy fegyházban kell majd letöltenie a büntetését. Ami biztos, hogy egy ideig még nem fog tudni újra rossz útra térni. A vádlott ugyanis jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt áll. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az esetről készült videófelvétel

Kiemelt kép: A dohánybolt biztonsági kamerájának felvétele – Forrás: Magyarország Ügyészsége