Minden előzmény nélkül fejszével verte szét új felesége fejét, majd késsel háromszor mellkason szúrta. K. László a három kiskorú gyermek édesanyát. A férfi szörnyű tette előtt 3 hónappal vette feleségül az asszonyt. Szerdán 17 évre ítélték kegyetlen elkövetőt.

Babaváró hitelt vettek fel

Az 51 éves K. László és a 36 éves Katalin 2019 nyarán házasodott össze. A pár babaváró hitelt vett fel, hogy külön kis lakrészt teremtsenek az új családnak.  K. László ugyanis az édesanyjával élt Tatán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az anyós ellenezte a házasságot

A férfi édesanyja ellenezte házasságot. Főleg azt nem szerette volna, ha Katalin előző házasságából született 3 kiskorú gyermek is odaköltözzön. A nő gyermekeivel egyébként albérletben élt. Az anyós menyével szóba sem állt, K. László pedig két tűz közt őrlődött és nem bírta a nyomást.

Az anyjával ebédelt az ifjú férj

2019. augusztus 31-én Katalin és László együtt töltötték a napot és az éjszakát. A férfi másnap az anyjával ebédelt, oda a fiatal nő nem ment vele. A férfi ebéd után visszatért, és másfél óra múlva szó nélkül felkapta a fejszét és fejbe vágta feleségét. 

Brutálisan végzett feleségével

Négyszer ütötte fejen a fiatal nőt. Után még háromszor mellkason is szúrta Katalint, aki azonnal meghalt. A gyilkos kihívta a rendőrséget és mindent beismert.

Édesapjuk neveli az árvákat

A gyilkosság után az akkor 15, 13 és egy 8 éves gyermek maradt árván. Most édesapjuk viseli a gondjukat.

A férfinak van egy unokája

Az ügy egyik tárgyalása szerdán volt. A bíróságon kiderült, hogy Lászlónak van egy felnőtt gyermeke és egy unokája is, akik tartják vele a kapcsolatot, támogatják, visszavárják.

20 évet kért az ügyész

A tárgyaláson az ügyész hangsúlyozta, hogy a 3 árvának hátralévő életében mindig hiányozni fog az édesanyjuk és „megbánással egy ilyen brutális cselekedetet nem lehet jóvátenni.” Az ügyészség 20 évre kérte súlyosítani az első fokon kiszabott 17 évet, a védelem enyhítésért fellebbezett.

A szombathelyi börtönben van a férfi

 „Öngyilkosságot is próbáltam korábban elkövetni. A feleségem azt mondta, ha nem találkozunk, meg fog csalni. Tesztelni akart. Féltékenységből és hirtelen felindultságomban öltem – sajnos én is tudom, mennyire brutális volt ez a tett. Nem mindenre emlékszem a napból. Nem tudom felfogni, hogy voltam rá képes. Úgy terveztem, hogy vele élem végig az életemet. Vele és a gyerekeivel” – mondta a gyilkossággal vádolt K. László a mai tárgyaláson.

Vitatta a különös kegyetlenséggel elkövetett tettet

A férfi azt mondta, nem ölt különös kegyetlenséggel, hiszen „nem okoztam neki különös szenvedést. Mindenki másnak igen, de neki nem”.

Nem volt beszámíthatatlan

Lászlót hetekig megfigyelés alatt tartották az és Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, de úgy látták, személyiségzavara nem teszi őt beszámíthatatlanná – írja a Blikk.  A bíróság úgy látta: nyomatékos enyhítő körülmény, hogy 51 éves koráig nemcsak büntetlen volt, de egy munkahelyen dolgozott 28 évig, szabálykövető ember. Viszont súlyosítja tettét a kíméletlen brutalitás.

17 évet kapott

A bíróság helyben hagyta a 17 évet, a lehetséges kedvezményenekkel számolva K. László 2031-ben szabadulhat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: vezetőszáron vezetik az elkövetőt – Forrás: police.hu